Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » HA vennétek egy Kádár-kockát,...

HA vennétek egy Kádár-kockát, ami felújítandó, akkor csak a tetőt, szigetelést, ablakokat, ha kell a fűtésrendszert, és belülről a helyiségeket újítanátok fel, vagy az alaprajzot is megváltoztatnátok?

Figyelt kérdés
2024. aug. 1. 15:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Mi már eleve felújítottat vettünk meg és azt kell hogy mondjam én nem vágnám ekkora melóba a fejszémet, de örülünk, hogy az előző tulaj megtette. :D

Ha már amúgyis szétverném az egész házat, akkor szerintem nem a válaszfalak áthelyezésén múlna bármi is. Ha komplett tetőcsere lesz, akkor igazából belső főfalakat is mozgathatsz akár, ami pozitív tud lenni, mert azok lehet pont úgy szabdalják fel az alaprajzot, hogy nagyon drágán tudnál egyébként értelmes alaprajzot kihozni.

Nálunk annyi hendikeppel indult az előző tulaj, hogy a teljes tetőcsere megvolt már, így ők a külső nyílászárók helyét, plusz a fő falakat nem piszkálták. El is tudnék képzelni picit praktikusabb elosztást, de mi sem tudnánk többet kihozni így ebből, akárhogy is gondolkozunk. :)

2024. aug. 1. 21:17
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez teljes mértékben az állapotától függ. Én teljesen felújítandót vettem, fel lett verve a padló mindenhol, új szenyvízcső, vízcső az aknától indulóan. Új padló rétegrend, új vizszigetelés, beton, stb. Ha ekkora volumenű munkába fogsz - mert ezt igényli a ház, akkor érdemes átgondolni a helyiségek elosztását, én is megváltoztattam. Ha így ki van bontva a ház, akkor tudsz új tégla válaszfalakat húzni, meglévőket kibontani, stb. Csinálhatsz padlófűtést ha akarsz.

Ám ha olyant veszel, ami már legalább részben felújított, akkor nem érdemes ekkora átalakításba fogni ha amúgy műszakilag rendben minden, mert az pazarlás. Aztán az más kérdés hogy én pl. azért vettem teljesen felújítandót azon túl hogy másra nem volt anyagi lehetőségem, hogy minden úgy legyen csinálva ahogy én akarom, ne kelljen feltárni esetleges kontár felújítások hibáit. Sajnos sokszor látni már az ingatlanhírdetés fotóin, hogy nekiálltak felújítani. Új ablakok, szép új laminált padló lerakva mindenhol vagy járólap. Ez nem is lenne baj önmagában, csak épp látszik hogy a padló vonala fölött fél méterig omladozik, penészedik a vakolat, és kongva kopog ha megkopogtatod. Vagyis a falak szívják föl a vizet a kapillárisokon, mert nem raktak vizszigetelést a falba. Aki tudja hogyan kell felújításkor vizszigetelést csinálni, az pontosan tudja hogy azt a szépen lerakott lamináltat, a járókövet, stb. fel kell bontani és a padlót is vizszigetelni, összekötni a fal vizszigetelésével. Máskülönben sose oldódik meg a vizprobléma. A legkülönbözőbb gipszkarton őrületekről nem is beszélve, én ilyeneket nem akartam visszabontani, ezér vettem olyant, amihez 50 éve kb. hozzá se nyúltak.

2024. aug. 1. 22:06
 13/14 anonim ***** válasza:
12: kíváncsiságból: mennyivel jöttél ki jobban, mintha nulláról építetted volna?
2024. aug. 1. 22:16
 14/14 anonim ***** válasza:
53%

Falat épp lehet kivenni statikus megmondja hol.

Tervrajzok ezért nem kell újat csinálni.

2024. aug. 2. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!