Kádár kocka tetőtere beépíthető?
Ha vasbeton gerenda a mennyezeti födém, akkor gyakorlatilag biztos, hogy igen.
És szerintem a Kádár-kockák már vasbeton gerendával épültek.
Szerintem meg biztos hogy nem beton födémes.
Láttam párat lécelt,sarazott elég sok kb a nyolcvanas évek közepéig.
Kérdező, itt tényleg konkrétan kell megnézni a házat.
Mindenképpen építhető a tetőtérbe szoba, csak kérdés, hogy a födém már most jó hozzá és elbírja vagy ki kell cserélni a tetővel együtt.
Anyósomék a '70-es évek közepén építkeztek és nekik salakos volt a padlás alja. Csak ritkán mentek a padlásra és nem tartottak fenn sok dolgot, pont mert nem arra volt kitalálva. De ugyanígy lehet, hogy a szomszédjukban meg olyan ház volt ami kívülre ugyanígy néz ki, aztán annak mégis teherbíró a födéme. Ha jól van karbantartva, burkolva, akkor kívülről még a vályogházról sem mindig mondod meg miből van a fala.
Akár vasbeton gerendás, akár acélgerendás födém, akár fafödém van, mindegyik felett ki lehet alakítani lakóteret.
Ehhez statikus előzetes véleményére van szükség. Mi kihívtuk, megbíztuk. A statikus megvizsgálta a födémszerkezetet (fa volt). Megvizsgálta a tartó falakat. A feltárás és az első konzultáció után két kérdésre kerestük a választ: 1., fa födém esetén is lehet-e beépítés? V.: igen, szárazépítészeti megoldással, max 7cm könnyűbeton aljzatbeton terítéssel.
2., Fa födém esetén is megoldható-e egy emelet ráépítés (teljes értékű belmagasság, új szeglemezes tetőszerkezettel)? V.: igen, amennyiben egy "vendégfödémet" teszünk a meglévő fölé vagy annak a helyébe. (Természetesen koszorúval.)
Gyors költségvetést követően a meglévő beépítését választottuk, nem a teljes tetőcseréset. (Olcsóbb, gyorsabban kész, miközben a teljes értékű új tetőtéri lakásba fektetett összeg másik környéken jobb megtérülést eredményez.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!