Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » HA vennétek egy Kádár-kockát,...

HA vennétek egy Kádár-kockát, ami felújítandó, akkor csak a tetőt, szigetelést, ablakokat, ha kell a fűtésrendszert, és belülről a helyiségeket újítanátok fel, vagy az alaprajzot is megváltoztatnátok?

Figyelt kérdés
aug. 1. 15:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%
A legtöbb Kádár-kockának csapnivaló alaprajza van. Sokszor nincs, vagy miniautűr a konyha, nincs normális étkező. Majd indokolatlanul nagy szobák vannak. Ergo megváltoztatnám.
aug. 1. 15:33
 2/14 A kérdező kommentje:
De mi a magyarázata, hogy ennyire más alaprajzok voltak akkoriban?
aug. 1. 15:36
 3/14 anonim ***** válasza:
96%

60 éve teljesen más volt az emberek életmódja, igénye.

A konyha sokszor az udvarban volt.

Dolgozó szoba nem kellett. A gyerekek jellemzően egy nagyobb szobában laktak. Külön nappali jellemzően nem volt.

aug. 1. 16:02
 4/14 anonim ***** válasza:
80%

Abban az időben más igényei voltak az átlagembernek, azért olyan a beosztásuk.

Ma már sokkal fontosabb a személyes magánszféra, a tágas étkező-konyha, akár a nappalival egybenyitva, a nagyobb fürdő, stb.

Ha lenne rá pénzem, én biztosan teljesen átalakítanám.

aug. 1. 16:02
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez attól függ milyen az amit vennék és mit akarok kezdeni vele.

ha nagyon nem tetszik az elrendezése, akkor meg se venném. Minek vennék meg olyan házat aminél már az alaprajzzal is bajom van? És itt nem arról van szó, hogy kiveszel egy közfalat és nem lesz nagy kamra, de nagy lesz a konyha az egybenyitástól, mert az nem változtatja meg az alaprajzot jelentősen.

Amit leírtál az már nem felújítás, inkább teljes átépítés. Valójában annyiba kerül, mintha elölről kezdenéd az építkezést.

aug. 1. 16:53
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

#2 "De mi a magyarázata, hogy ennyire más alaprajzok voltak akkoriban?"

Pont, hogy nem voltak.

A Kádár-kockák lényege, hogy akkoriban pár alaprajzból választhattál csak és nem lehetett variálni. Ezért voltak nagyon egyformák, ezért nevezték el ezeket a házakat Kádár-KOCKÁNAK. Annyit tudtál tenni, mint anyósomék, hogy lefizetted a kőművest, hogy kicsit arrébb rakja a falat, mint a terven szerepel, vagy bent legyen a kamrában egy lépcső a padlásra és ne kint vezessen fel egy létra.

aug. 1. 16:56
 7/14 anonim ***** válasza:
79%
Igényektől függ igazából. Nálunk 3 szoba van, külön ebédlő konyhával, tágas fürdőszoba, külön wc. Minden helyiség egy normális méretű hosszúkás előszobából nyílik. Én annyira nem szeretem az amerikai konyhát, és mivel csak egy gyerek lesz, nem otthonról dolgozunk, bőven elég a 3 szoba is. Így is van egy tágas nappali, egy inkább nagy méretű háló és majd egy korrekt méretű gyerekszoba. Szóval falat nem bontottunk, mert nekünk így megfelel. Próbáltunk azért olyan házat venni, amit nem kell teljesen szétverni. De ha mondjuk három gyerek lenne, meg kellene dolgozó stb, akkor már ez nem lenne annyira jó így.
aug. 1. 17:26
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

#1: "Sokszor nincs, vagy miniatűr a konyha,"

Nem tudom, te milyenekben jártál, én nagyon sokban, abban is lakok, és éppenhogy mindegyikben bazi nagy konyha van.

aug. 1. 18:13
 9/14 anonim ***** válasza:
77%
#8 Egy panelhez képest nagy, de hogy "bazinagynak" semmiképp nem lehet nevezni az tuti. Normális méretűek amikben már elfér egy asztal is hat székkel.
aug. 1. 18:23
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Én a teljes villamos és vízhálózatot is felújítanám.
aug. 1. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!