HA vennétek egy Kádár-kockát, ami felújítandó, akkor csak a tetőt, szigetelést, ablakokat, ha kell a fűtésrendszert, és belülről a helyiségeket újítanátok fel, vagy az alaprajzot is megváltoztatnátok?
60 éve teljesen más volt az emberek életmódja, igénye.
A konyha sokszor az udvarban volt.
Dolgozó szoba nem kellett. A gyerekek jellemzően egy nagyobb szobában laktak. Külön nappali jellemzően nem volt.
Abban az időben más igényei voltak az átlagembernek, azért olyan a beosztásuk.
Ma már sokkal fontosabb a személyes magánszféra, a tágas étkező-konyha, akár a nappalival egybenyitva, a nagyobb fürdő, stb.
Ha lenne rá pénzem, én biztosan teljesen átalakítanám.
Ez attól függ milyen az amit vennék és mit akarok kezdeni vele.
ha nagyon nem tetszik az elrendezése, akkor meg se venném. Minek vennék meg olyan házat aminél már az alaprajzzal is bajom van? És itt nem arról van szó, hogy kiveszel egy közfalat és nem lesz nagy kamra, de nagy lesz a konyha az egybenyitástól, mert az nem változtatja meg az alaprajzot jelentősen.
Amit leírtál az már nem felújítás, inkább teljes átépítés. Valójában annyiba kerül, mintha elölről kezdenéd az építkezést.
#2 "De mi a magyarázata, hogy ennyire más alaprajzok voltak akkoriban?"
Pont, hogy nem voltak.
A Kádár-kockák lényege, hogy akkoriban pár alaprajzból választhattál csak és nem lehetett variálni. Ezért voltak nagyon egyformák, ezért nevezték el ezeket a házakat Kádár-KOCKÁNAK. Annyit tudtál tenni, mint anyósomék, hogy lefizetted a kőművest, hogy kicsit arrébb rakja a falat, mint a terven szerepel, vagy bent legyen a kamrában egy lépcső a padlásra és ne kint vezessen fel egy létra.
#1: "Sokszor nincs, vagy miniatűr a konyha,"
Nem tudom, te milyenekben jártál, én nagyon sokban, abban is lakok, és éppenhogy mindegyikben bazi nagy konyha van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!