Mit gondoltok az ingyenes födémszigetelésről? Érdemes megrendelni?
Nem merem megrendelni, kivárok vele.
Túl sok a bizonytalan tényező.
Amennyiben van itt olyan aki élt vele, akkor kíváncsian várom a beszámolókat.
Rajtuk kívül nagyon sok más cég is foglalkozik ilyennel, de azok első körben önkormányzatokat szoktak megkeresni, akik összegyűjtik a jelentkezőket.
Valószínűleg azért nem találtál ilyen céget, mert a kivitelezők között kerested, ezek a cégek viszont elsősorban energetikai profilú vállalkozások (Pl. Lenerg Kft. P.A.R.P. Hungary Kft). Mivel ez az EKR-es elszámolás szigorú audit alapon működik, ezért egy egyszerű, néhány fős vállalkozás vagy egyéni vállalkozó nem fog és sok esetben nem tud ilyennel foglalkozni, így ők is "eladják" a kötelezettségeiket ezeknek az audittal foglalkozó energetikai cégeknek, akik a lakosságtól viszont "megvásárolják" a megtakarítást. Talán így a legegyszerűbb ezt összefoglalni.
25. EZ mit jelent?
" akik a lakosságtól viszont "megvásárolják" a megtakarítást. "
Meg mi az a karbon kredit?
Ez engem is érdekelne.
Nagyon sok pénzbe kerülnek ezek a szigetelések meg fűtéskorszerűsítés.
Ha egy födémszigetelés anyag és munkadíját ki lehet fizetni karbonkredittel, akkor kifizetném vele a felújítás költségeit.
#26-27
"Az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer egy olyan piaci alapú mechanizmus, amely az energiapiac kijelölt szereplőit kötelezi arra, hogy energia értékesítésük arányában meghatározott mértékű energiamegtakarítást érjenek el a végfelhasználók körében. A kötelezettek az EED 7. cikke értelmében lehetnek energiaelosztó társaságok, kiskereskedelmi energiaértékesítők, közlekedési célú üzemanyagelosztók és kiskereskedelmi üzemanyag-értékesítők. A végfelhasználók köre kiterjedhet a lakossági, ipari felhasználókra, a szolgáltatási és közlekedési szektorra, nem tartozik azonban a végső energiafelhasználásba az energiaátalakítási ágazatnak és energetikai iparnak szolgáltatott energia."
Nálunk pár hete voltak!
Fóliát terítettek le és arra került 25 cm üveggyapot!
Felénk a polgármester hirdette a lehetőséget, a környező falvakban már több száz ház készen van!
Munkahelyen már páran említették, hogy megcsinálták. Elmentem, megnéztem, elolvastam a szerződést, semmi rizikó a tulaj részéről.
Megrendeled, megcsinálják, ott fog csücsülni a szigetelés a padláson és szigetelni fog.
Már nálunk is megvolt a felmérés, ami szerintem nagyjából arra kell, hogy ledokumentálják a megelőző és a kész állapotot, anyagszükségletet, stb. Plusz felmérjék, hogy van-e nehezítő körülmény ami a kivitelezést hátráltatná, meg ilyenek.
Pl. egy beázó tető, nem járható födém, vagy ilyesmi kizáró tényező lehet. A kivitelezőnek minden plusz költség vagy időveszteség a kb. fix haszonból vesz el.
Ja, nem csak egy cég foglalkozik ezzel, guglizz rá.
Egyébként a matek mögötte:
Azt elfelejtettem írni, hogy én önerőből, már belső hőszigetelést létesítettem évekkel ezelőtt, ami 30 cm üveggyapotot jelent a függesztett álmennyezet fölött, természetesen megfelelő párazárással, stb. így nálam ilyen várható problémák eleve kiesnek, ami a szigetelésben, vagy a szerkezetben megrekedő, lecsapódó pára miatt keletkezhetnek. Erre fog rámenni még 25 cm kívülről. Azt, hogy van-e már a meleg oldalon szigetelés, azt senki sem firtatta, nem volt kritérium.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!