Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A most júliusban induló...

A most júliusban induló otthon felújítási állami támogatású program lehet csak önerő + állami vissza nem térítendő támogatással, hitel nélkül?

Figyelt kérdés

Vagy kötelező hozzá a (kamatmentes) hitel felvétele is?

Vidéki családi ház, 50 éves téglaház. Födémszigetelés (most egyszerű beton födém), és nyílászáró cserékkel elérhető 30% energiamegtakarítás, vagy 30% inkább 4 oldalfal szigeteléssel érhető el? Persze sok múlik a pontos állapottól, de nagyságrendileg érdekel.

jún. 23. 21:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Az én értelmezésem szerint kötelező a hitel. Födémszigeteléssel és ablakcserével szinte biztos hogy megvan a 30%. De talán még csak födémszigeteléssel is, bár ez már határeset.
jún. 23. 22:06
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Én meg biztos vagyok benne, hogy mindenkinek meglesz a 30%, papíron. Jó sok kontár szaki össze fogja b...ni ahogy szokta, de papíron minden rendben lesz az a lényeg :)
jún. 24. 08:40
 3/3 anonim ***** válasza:

A hitel szerintem nem kötelező, de kb ingyen pénz. Gondolj bele kamatmentes hitel.

Kb. olyan, mintha kölcsön adtál volna valakinek 10 évvel ezelőtt 10 ezer ft-ot, amiből anno be lehetett vásárolni, most meg 2024-ben vehetsz rajta 4 kiló húst.

10 év múlva úgy elinflálódik a forint, hogy az a 20 ezer ft-os törlesztő amit fizetni kell utána, kb 5 doboz cigivel lesz egyenértékű, annyiból felújítottad a ház valamely pontját.

jún. 24. 21:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!