Nem túl sok ez egy tetőcserére?
Már leírtam. 22. komment
Ma 100szor összetettebb egy építkezés, mint a kommunizmusban.
Több skill-t igényel.
Ha valaki nem tudja a saját órabérét, akkor nem rendelkezik a 0. elvárható skill-lel. Értelmezni amit leírtam a 22. kommentben. Enélkül nem tudja értelmezni a szabványokat amit pl a gyártók leírnak a termékükhöz.
Ha soha nem találkozott még váratlan helyzetben a munkája során, az azt jelenti soha nem dolgozott még, vagy mindig követi a "jó van az úgy" szabványt.
31-es!
Te nagyon furcsa ember vagy.
Egyrészt nem minden szakember órabérben számolja a munkadíját, viszont nyilván nagyjából meg tudja mondani, hogy mondjuk 1 m² cserép felrakása mennyi ideig tart, meg azt is, hogy mennyibe kerül, így meg is van az órabér. De hogy ez neked miért számít, azt nem értem. Én is meg tudom mondani az órabéremet, de egy munkát úgy vállalok el, hogy megmondom mennyibe fog kerülni és mikor lesz kész, nem úgy, hogy pl. 7000 Ft óránként, aztán majd ha kész, akkor meglátjuk mennyi ideig tartott.
Rendben, én kerülöm az arca mondott árajánlatokat.
Nyugaton is kerülik.
Cégek is.
De ha ennyi időt feccőlsz itt meggyőzni, te is leírhatod, miért nincs órabéred? :DDDD
Lehet akármennyi.
pl 10000ft
És szerződésbe leírjátok.
Jahhh, így nehezebb lopni :DD
Rendben, akikkel eddig én dolgoztattam órabérben dolgoztak. Pont.
A milliárdos cég akiknek dolgozok, ők is órabérben dolgoztatnak. És 1000km re vannak.
Már leírtam a 22. hozzászólásomban.
Leírjam újra?????????????????????????
Mert annyira értek hozzá, hogy én legyek a műszaki ellenőr, és ahelyett, hogy pereskednék minden rosszul lerakott tégla helyett, kifizetem órabérben.
36-os!
Rendben. 2000 óta vagyok vállalkozó, dolgoztam magyar cégnek, külföldi cégnek, magyar és külföldi magánszemélyeknek és pl a NAV-nak is. Senkit nem érdekelt az órabérem, végösszeg szerepelt minden szerződésben. És egyetlen normális vállalkozót sem ismerek aki órabér alapján egyezik meg egy munkára. Az ilyenek általában kóklerek, maga a megrendelő is kerüli őket. De akkor személyedben most végre itt egy ilyen ember. Egyébként a 22-es hozzászólásod alapján alkoholista kóklerekkel dolgoztatsz, ott tényleg jó a módszered, velük így kell eljárni. Megkérdezni, hogy aznap meddig jutnak, hogy áll a határidő, stb egy külön dolog, azt természetesen lehet. A műszaki ellenőr is jó dolog, de azt ő sem fogja figyelni, hogy melyik szakember mikor mit csinál, mikor megy haza, meg ilyenek.
Régen mi is ráhagytuk a munkát a mesterre. 1. osztályú munkáért fizettünk, aztán a végén észrevételeztünk pár hibát amitől összedőlhet a ház, erre a mester annyit mondott "jó van az úgy".
Azóta csak órabérben dolgoztatunk.
21+
Látom igen sokan valami álom világban élnek...
Egységárak vannak!!!
Szeglemezes tető szerkezet vagy helyileg ácsolt az most mindegy ezt nem részletezem, feltételezzük megvan!
tető héjalás (fólia, lécezés, cserép) X ft/m2 (tető felület)
Vápa kialakítás Y Ft/fm (folyó méter, kiírom mert sokaknak ez sem egyértelmű)
cseppentő lemez felrakás Z Ft/fm
Kémény bádogozás V ft/db
Ereszcsatorna felrakás W Ft/fm
+ anyag
Ez ugyan az, mint ahogy egy villany szerelő, fűtés szerelő számol. Csak pl egy kapcsoló kiállás anyag+ munkadíj( szerelvény nélkül) ~ X ft/db, szerelvénnyel pedig X+Y Ft/db
Azért van ez így, mert áttekinthető, és fix az ár, és gyorsan lehet árajánlatozni! Egy ~90 m2 ház tető héjalását m2 árban megcsinálják 4en 2 nap alatt, órabérbe meg lehet egy hét alatt sem végeznek. Találkozott már mindenki lajhár pénztárossal valamelyik boltban biztosan. Ő is megállás nélkül dolgozik.
39-es!
Szerintem itt csak egyvalaki él álomvilágban, a 22-es, ő írt még több órabéres hozzászólást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!