Szobafestők/burkolók! Van nálatok olyan, hogy túl sok előkészítéssel járó munkát nem vállaltok el?
Illetve ismertek olyan hidegburkolót, aki bizonyos helységeket (például fürdőszobákat) egyszerűen nem is vállal el, amivel (feltehetőleg) sok munkája lesz?
Csak olyat munkákat vállal el, melyekkel (előreláthatólag) kevés előkészítés kell a tényleges (viszonylag "rövid ideig" tartó) burkoláshoz?
Nagyon rá vagy kattanva az előkészítésre!
Mestere válogatja, hogy mit vállal el, persze ez függvénye annak is, hogy mennyi munkája van.
De van ilyen, hogy megnézi, és azt mondja "köszönöm szépen, nem vállalom"? És MÉGIS marad megrendelése (ilyen feltételek mellett is) bőségesen?
Vagy tudom is én, azt mondja, hogy hívjanak kőművest, én pedig csupán a csempézést/fugázást (esetleg kisebb előkészítést) vállalom?
Nem értem a problémádat, a burkoló nem rendőr katona stb. hogy kötelessége lenne mindent megcsinálni amit "parancsba" adnak neki.
Nyilván el tudja dönteni hogy meg tudja/akarja csinálni nem tudja stb stb. Néha van olyan hogy nem vállal be egy munkát nyilván ezt nem lehet sűrűn megcsinálni, de ettől miért ne lehetne?
Kapásból mérlegeli a melót,hogy megéri e neki töketlenkedni
vele.Tehát inkább nem is mond összeget,mert lehet a megrendelő lehúzásnak venné.
Pl: Én is szivesen kicserélem a téli elzárót,ha a tulaj kiásatja a gödröt hozzá.
A mai szakemberhiány ezt(is) hozta magával, a szakik válogathatnak a munkák között,és válogatnak is, ami az ő szempontjukból teljes mértékben érthető.
Nyilván nem egy macerás, sok előkészítést igénylő fürdőszoba
felújítást fog elvállalni, amikor esetleg máshol sok száz m2
egyszerű munkát el tud vállalni.
En mindent elvallalok amit meg is tudok csinalni de pl ha egy szoba tele van repedesekel, lyukakkal akkor azert tobbet kerek mint azert a szobaert amit szinte csak festeni kell.
Szerintem olyan nem igazan van hogy valaki egy munkat azert nem vallal el mert sokaig tart az elokeszites.
Ha nem vallalja akkor azert mert nincs sok ideje.
Ha pedig nem nagyon tetszik neki az a fajta munka akkor magas arat ad hogy tuti megerje.
Voltak kollegaim akik maszekban glettelest csinaltak. A megrendelo nem akart festetni, gondolta azt majd o megcsinalja, de glettelni meg nem tudott. Olyan arat adtak neki amennyiert a festes is belefert volna de a gazda rabolintott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!