Szobafestők! A penészt hogyan távolítjátok el tartósan a tapétáról? Milyen anyagokkal dolgozok? Milyen technikával?
Nekem pont az észak-nyugati falam tapétás és ezen az oldalon jelentkezett a penész annak ellenére, hogy nagyon sokat szellőztettem. Rossz a ház külső szigetelése és ezen az oldalon csapódik le.
Lefújtam többször Szavo-val, el is tűnt, viszont állandóan visszajött a penész. Amíg nem lesz megszüntetve a hőhíd, kívülről nem lesz szigetelve a ház, addig így is lesz. Be kellett szereznem egy elektromos párátlanítót, ami közel 60ezer volt, ez két éve van, azóta egyáltalán nem jött vissza a penész. Viszont tudom, hogy ez csak átmeneti megoldás, ha nem használnám, újra penészedne.
Igen a háznak nincs szigetelése, de nem várhatok arra hogy megcsinálják ( belvárosi magas lakás).
Szóval csak lefújom aztán hagyom megszáradni, és letörlőm?
Elég a szavó, vagy van jobb/ hatásosabb anyag is?
Milyen festékkel fessem utánna a falat? És mikor fessem?
Kellene heteket / hónapokat várni a festéssel?
Kettes vagyok. A miénk is régi bérház, mégis penészedik, mert nincs kívülről szigetelve és közben ki lettek cserélve műanyagra az ablakok.
A Szavo a leghatásosabb, én csak ráfújtam a tapétára, megvártam, amíg megszárad, majd száraz ruhával letöröltem. Semmi nyoma nem maradt sem a penésznek, sem a Szavónak.
Kérdező! Le akarod szedni a tapétát? Ha igen és festeni akarod, akkor vannak speciális festékek, amik taszítják a penészt, de ez nem azt jelenti, hogy teljesen meg is szüntetik. Meg rohadt drágák is. Az alap okot kell megszüntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!