Nem túl sok ez egy tetőcserére?
Megkérdezem ma mi fog elkészülni, holnap mi fog, a héten mi fog.
Ha ivott, nem csinált semmit elküldöm.
Nap végén meghallgatom a kifogásokat a rossz alapanyagról, előző kókány munkáról, meg megnézem lopott-e.
Ha azt mondja tartható a határidő, ok, ha nem, akkor átgondolom épp átvernek-e.
Ha nincs időd szerezz műszaki ellenőrt.
Nekem ez tisztességesebb, mint 10M-s havi fizetést kipengetni olyan munkára amit 1 hét múlva el kell bontani. Tapasztalat.
Mi 2019-ben építkeztünk, akkor került ugyanez majdnem 4 millióba. Azt hiszem, 3,7-3,8 lett a vége.
És akkor ezt akkor olyan szaki csinálta, aki áfamentes volt, az anyagokat pedig mi szedtük össze a legkedvezőbb árú helyekről.
Amúgy tudom, hogy brutál összeg, pláne, mikor össze kell rá spórolni a pénzt.... Mi "csak" burkolni és fedni akarjuk a 40 km-nyi teraszt és lépcsőt idén, az előzetes számítások alapján benne lesz 2,5 millióban. Ja, és ez nem cseréppel, csak zsindellyel.
Pedig gondold el, mennyivel kevesebb anyag kell egy teraszhoz a tetődhöz képest...
Pedig gondold el, mennyivel kevesebb fa és anya
22-es!
Ja, hát ha olyan emberekkel dolgoztatsz akinél azt kell nézni, hogy mit lop, meg iszik-e, akkor igazad van.
Egyébként normál esetben árajánlat kell, de igazából a végösszeg számít, mert mi van, ha odaírja, hogy 1000Ft-os órabérben csinálja és 1000 óra alatt végez, a másik meg 10.000Ft-os órabérben 90 óra alatt megcsinálja?
"Egy árajánlatnak tartalmaznia kell az órabért. "
Atyaég. Én dolgoztam a szocializmusban is, már ott sem volt órabér az árajánlatban hanem egységárak.
"A feléből is kijön egy komplett tető új gerendákkal."
Igen, ha te magad csinálod.
Már nem komcsi idők vannak ...
"ha odaírja, hogy 1000Ft-os órabérben csinálja és 1000 óra alatt végez"
Ha az a célod, hogy a leganalfabétább mestert megtaláld, akkor az ilyet válaszd. És akkor még én tartok az alkoholistáktól. :DDDDDDDDDD
Ha az a célod, hogy a legtisztességesebb, minőségi munkából élőt találd meg, az sokszor hetekig tart.
90% értelmesen se tud beszélni.
27-es!
Engem nem érdekel az órabér, árajánlatot kérek. És én is árajánlatot adok, ha tőlem kérnek. Ha valaki külön kéri, akkor odaírom a munkadíjat, meg az anyagárat, aminek szintén nem sok értelmét látom, mert mondjuk az egyik ajánlatban anyag 100, munkadíj 100= 200, másikban anyag 70, munkadíj 120=190. Akkor a 200-ast rendeled, mert ott kevesebb a munkadíj?
Hát tőled semmit se rendelnék :DDDDDDDDDD
órabér nem egyenlő munkadíj
órabér x munkaóra = munkadíj
Sajnos egy rossz mester a házat is összedöntheti. Volt a híradóban, de ugyanez szomszédba is volt, csak ott nem halt meg senki.
Aki fél kérdezni a mestertől, nehogy megsértődjön, amikor kiderül a hozzá nem értése, az hatalmas BALEK, és soha nem érti meg ezt az egészet
29-es!
Senki nem mondta, hogy az órabér egyenlő a munkadíjjal. Pont azért mondom, hogy semmi értelme az óradíjat megkérdezni.
Mi köze az órabérnek a szakértelemhez, ha megmondja az órabérét, akkor nem dönti össze a házat?
Tőlem miért nem rendelnél, honnan tudod ezt így? Elhívnál, adnék egy árajánlatot, biztos mondanád, hogy külön írjam le az anyagok árát és a munkadíjat, én meg leírnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!