Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Nem veszélyes a kályhacsőbe...

Luigi2 kérdése:

Nem veszélyes a kályhacsőbe huzatszabályzót tenni?

Figyelt kérdés
Egyrészt tudjuk, hogy rendszeresen tisztítani kell a csövet, hogy szabadon áramoljon a levegő, másrészt ez az alkatrész meg épp ellenkezőleg hat. Tehát ha hagyom, hogy nagyon kormos legyen, az sem veszélyes, csak nehezebben gyullad be? Vagy mi itt az igazság?

2024. jan. 19. 13:00
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Kedves Jénos!

Köszönöm! Nem mondom, hogy mindent értek :D

De még olvasgatom.

Víz nálunk nem játszik, egyszerű kandalló.

A régi lakásban volt a kéménycsőben fojtószelep, és nagyon jól működött, lassította az égést, nem szippantott ki minden meleget a huzat. A primer szabályozót hiába zártam el, égett mint a veszedelem tovább.

A felülről égetett tűzről már hallottam, szerintem itt ez most nem alkalmazható, hiszen a kandallók többségének égéstere igen kicsi, 25x25ös alapterületű (magassága is kb ennyi). Néhány perc és lángban az egész, onnantól kezdve csak "rádobni" lehet.

2024. jan. 31. 09:43
 12/12 Bereczk Jénos ***** válasza:

A kandalló nem kazán, de az sem mindegy milyen kazán, ugyanis ha lángterelők vannak azok a kormot termelik és rontják a hatásfokot!

A másik, hogy jó minőségű szénnel nem lehet fojtani a tüzet izzásig, így marad a nagy huzat, sok veszteség, korom, füst, kéménytűz, takarítás, állandó felügyelet!!!!

2024. febr. 8. 05:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!