Nem veszélyes a kályhacsőbe huzatszabályzót tenni?
Ha a kályhacsőben lévő pillangószelep (huzatszabályzó) ami érdekel akkor
azt már akkor használták amikor feltalálták a kályhát.
1.Elzárni teljesen nem lehet csak a cső átmérőjének a 80 százalékáig.
2.Csakis akkor használható biztonságosan ha már csak parázs van.
Köszönöm nos azzal tisztában vagyok, hogy nem teljesen zárja el. Ettől függetlenül is úgy érzem, ellentmondásos a dolog hiszen akadályozza a CO kijutását. Az az igazság, hogy évekig volt ilyenem, sokkal hatásosabb volt a kandalló teljesítménye, hiszen azt a forróságot nem szippantotta egyből az égbe a huzat, hanem úgymond lakáson belül maradt, a lángok meg csak nyaldosták a fát, tovább tartott az égés.
De amit mondasz, hogy csak parázsnál biztonságos, az logikus. Emellett gondolom azért a többség - ahogy én is - lángnál is használja.
Most megint van kandallónk és tervezem, hogy beteszek egyet.
" De amit mondasz, hogy csak parázsnál biztonságos, az logikus. Emellett gondolom azért a többség - ahogy én is - lángnál is használja."
Az problémás megoldás (nem beszélve arról,hogy a nagy hötől elvetemedik az elzáró)
Annak szabályozására ott vannak elől a kályha ajtón a levegő szabályozó ajtók toló lemezek.
Arany szabály: A HUZATOT CSAK A TŰZ ELŐTT LEHET SZABÁLYOZNI!!!!
MIÉRT? Mert a tüzet akarjuk szabályozni, nem a füstöt, meg a CO-t, mert ha nem akarjuk kiengedni a meleget, ne termeljük meg!!!!!!!
Lényegében kétféle huzat van, a PRIMER és a SZEKUNDER, amivel mindent szabályozni tudunk, tehát a többinek semmi értelme!!!!!
Hogyan FŰTSÜNK!!!!! Ennek is vannak szabályai és itt a probléma, ha valaki nem tartja be, hiába pocsékolja el a fűtőanyagot, melege nem lesz!
A kazánba rakott ENERGIAHORDOZÓT felülről kell begyújtani, így nem keletkezik annyi füst és korom, másrészt ilyenkor a PRIMER szabályozóval be tudjuk lőni, mennyi éghető anyag szabaduljon fel, amit aztán el kell
és el tudjuk égetni!!!!! (Ez általában a CO, az éghető anyag kalóriája!!!)
Ehhez van szükség a SZEKUNDER levegőre, plusz egy katalizátorra ami a
HIDROGÉN, ugyanis a CO 605°C után robban, a hidrogén pedig hidegen gyullad
és magas hőfokkal ég elkeveredve a CO-val, gyors-égéssel elégeti azt!!!!
FŰTENI a kazán akkor fog, ha a keletkezett CO2 a nitrogénnel ütközik, EZ
FOKOZZA A HŐT!!!! (alkalmas kazán kell, boltban nem kapható!!!! ha kell
rajzot küldök!!!!!!)
Mi történik, ha felforr a kazánban a VÍZ? SZEKUNDER ajtó kinyitásával pillanatok alatt lehűthető!!!! (Mikor a kollégák megnézték hogyan fűtök,
azt mondja az egyik a "TŰZ HŰT!"
Igen, ha valaki sok levegővel TÜZEL, inkább hűti, mint fűti a lakást!!!!
Kéményseprő egyszer járt nálam, a szomszédoktól hallotta, hogy nálam
100°C-nál a kályhacső hideg: " csak annyit mondott, ilyet még nem láttam!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!