Mit tudok tenni a pára ellen?
Téli időszakban, fűtési szezon alatt a hálószoba sarkában lecsapódik a pára. Van a szobában páramentesítő. A ház alapja magasított. Külső szigetelés még nincs, de ezt jövőre meg lesz csinálva. Mit tudok tenni ? Néha elég sok nedvességet lehet letörölni a falról. Szerencsére nem penészes mert tud szellőzni. Nincs közel hozzá semmi.
Nyáron a sok esős időben nem ázott a fal, így felfelé jövő nedvesség nincs.Gondoltam a hőhídra amit mint említettem jövőre meg lesz oldva szigeteléssel.
#1 Válaszoló:
Szárítógépet nézegetünk már egy ideje milyet kellene venni. De sajnos eddig nem túl sok sikerrel. Ha van bevált márka és típus várom a lehetőségeket.
minden pénz, amit nem hőszigetelésre fordítottál, simán kirepült az ablakon.
Tudom a saját hasonló esetemből, amíg nem szigeteltem körbe a házat kívül-belül(igen, belül is!)addig esélyem sem volt a komfortérzés javulására.
Nem szívesen vesszük tudomásul, hogy amiről azt hittük, de jó házunk van, az tévedés. A vastag szigetelés(pince-mennyezet, padlás is,) nyílászárók cseréje elképesztő változást hoz. Itt Budán még most télen is vadul szigetelik a nagy házakat is. Akár a gáz, akár a szilárd tüzelő-fogyasztás a felére, 2/5-ére is csökken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!