Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mit tudok tenni a pára ellen?

Mit tudok tenni a pára ellen?

Figyelt kérdés

Téli időszakban, fűtési szezon alatt a hálószoba sarkában lecsapódik a pára. Van a szobában páramentesítő. A ház alapja magasított. Külső szigetelés még nincs, de ezt jövőre meg lesz csinálva. Mit tudok tenni ? Néha elég sok nedvességet lehet letörölni a falról. Szerencsére nem penészes mert tud szellőzni. Nincs közel hozzá semmi.

Nyáron a sok esős időben nem ázott a fal, így felfelé jövő nedvesség nincs.Gondoltam a hőhídra amit mint említettem jövőre meg lesz oldva szigeteléssel.

2023. dec. 18. 06:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Fűteni kell jobban, ruhákat szárítógépben szárítani, ha kell páramentesítőzni. Nálunk ezek beváltak.
2023. dec. 18. 07:02
 2/13 anonim ***** válasza:
31%
Rengeteget szellöztetni
2023. dec. 18. 08:39
 3/13 anonim ***** válasza:
23%
Páramentesítő gép. Óriási pazarlás ilyen árak mellett ablakot nyitogatni.
2023. dec. 18. 11:15
 4/13 A kérdező kommentje:
Sajnos egész nap nem igen tudok fűteni (vegyes tüzelésű kazán). Minden nap 16:30 felé érek haza. Egész napra nem tudom megoldani azt se, hogy menjen a páramentesítő gép. Hiába kapcsol ki automatikusan, az ördög nem alszik, szokták mondani.Valakinek átmeneti megoldás ? Ami nem is drága illetve némileg esztétikus is.
2023. dec. 18. 11:25
 5/13 A kérdező kommentje:

#1 Válaszoló:

Szárítógépet nézegetünk már egy ideje milyet kellene venni. De sajnos eddig nem túl sok sikerrel. Ha van bevált márka és típus várom a lehetőségeket.

2023. dec. 18. 11:34
 6/13 anonim ***** válasza:
Hőszivattyús AEG. Nekem ilyen van és nagyon jó. Amúgy a páramentesítőt nem kell egész nap járatni. Elég napi 3-4 óra.
2023. dec. 18. 11:54
 7/13 A kérdező kommentje:
Annyit nem írtam le, hogy szerencsére nincs penész sehol se. Mosható falfestékkel van lefestve, amiben van penészölő adalék. A lecsapodott párát minden nap le tudjuk törölni.
2023. dec. 18. 14:16
 8/13 anonim ***** válasza:
49%
Fűteni kell és szellőztetni.
2023. dec. 18. 18:35
 9/13 anonim ***** válasza:
90%

minden pénz, amit nem hőszigetelésre fordítottál, simán kirepült az ablakon.

Tudom a saját hasonló esetemből, amíg nem szigeteltem körbe a házat kívül-belül(igen, belül is!)addig esélyem sem volt a komfortérzés javulására.

Nem szívesen vesszük tudomásul, hogy amiről azt hittük, de jó házunk van, az tévedés. A vastag szigetelés(pince-mennyezet, padlás is,) nyílászárók cseréje elképesztő változást hoz. Itt Budán még most télen is vadul szigetelik a nagy házakat is. Akár a gáz, akár a szilárd tüzelő-fogyasztás a felére, 2/5-ére is csökken.

2023. dec. 18. 20:04
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Milyen fűtés van a szobában? És milyen ablakok vannak?
2023. dec. 18. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!