Új bejárati ajtó alatt erősen húz be a hideg, miért?
Sziasztok!
A napokban lecseréltem a bejárati ajtónkat egy Alex-2 típusú kétszárnyú műanyag bejárati ajtóra. Sok-sok időbe telt, mire sikerült beállítanom a zsanéroknál, hogy jól illeszkedjen. Függőleges, ahogy kell, passzol az ajtó a tokhoz, egyedül a kb. 1 cm magas fém küszöbnél ami vízszintes és nem görbe, passzol is hozzá az ajtó, de egyszerűen húz be a hideg. Be tudom csukni az ajtót úgy, ha a küszöbre egy vékony törölközőt terítek és csukott ajtónál ki is tudom húzni, tehát van valamennyi rés. Ez beállítási probléma? mit tudnék tenni vele? esetleg kapható valahol egy gumi tömítés a küszöbre, amit nem kell rondán beragasztgatni? válaszokat köszönöm szépen!
Az ajtónak van pereme, ami rák kellene hogy simuljon a küszöbre, szigetelni, és elzárni a légáramlás útját. Lehet ott van még hézag?
Mindenféle gumiprofil kapható, ami az ajtók jobb szigetelését segíti, ez cserélhető sokszor az ajtókba, különböző méretekben kapható, de van ragasztható, stb.
Esetleg fényképet ha tudnál feltenni, az segíthetne.
Elvileg a szürke gumi cserélhető az ajtó hornyában vastagabbra, de meg kell nézni.
Jaja, bosszantó, de legalább szellőzik :) ...nem nagy gond elvileg, könnyű orvosolni.
Sok sikert!
Látszik a képen, hogy a "gumi" saroknál hegesztve van. Tehát a profilban gyárilag benne van, nem utólag rakják, így az nem cserélhető.
Inkább küszöbgumit javasolnék:
Bárhogy állítom, akkor is húz be a hideg, főleg ha csak egy ponton záródik.
A küszöb alatt ki lett fújva purhabbal. Küszöb és az ajtó alján lévő gumi nem illeszkedik jól. :( nem tudom mit lenne érdemes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!