Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lebetonozott vályogházba...

Lebetonozott vályogházba milyen padló való?

Figyelt kérdés
Adott egy vályogház, amely valamikor 1950 után épült. Olvastam, hogy nem jó lebetonozni a vályogházat. Én ezt nem is szerettem volna, de itt alapból le van már betonozva. Felújítandó házról beszelünk tehát nem az elmúlt években lett lebetonozva, hanem szerintem alapból így építették. A falai szárazak, nem láttam rajtuk problémát. A kérdésem az lenne, hogy a betonra milyen padlót lehetne tenni ami nem tenne kárt a házban/falakban? Nem szeretném, hogy vizesedjenek a falak, de így nem túl szép csak a sima betonnal.

#padló #vályogház #Lebetonozott
2023. júl. 19. 14:43
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
Bármilyen burkolatot csak igényid és pénztárcád tartalma szab határt. A burkolattól nem fog vizesedni a fal, max ha belül csőtörésed lesz
2023. júl. 19. 15:03
 2/10 anonim ***** válasza:
89%

Tisztázzuk, mit jelent a "lebetonozás". Aki felszedi a hajópadlót és a homokágyat, majd betont önt a helyére és aztán leburkolja az teljes tévúton jár.

Ha viszont kiásol a padlóból 30 centit, majd szerelőbeton, vízszigetelés, hőszigetelés, aljzatbeton, akkor az már jó lehet. A gond csak ott van, hogy gazdaságilag ennek nem sok értelme van, hiszen hiába lesz egy jó padlód, attól még a fal marad a vacak vályog annak minden hátrányával együtt.

Ismerősék sajnos belefutottak ebbe. 20 millát ráborítottak a vályogra, profin megcsinálta a brigád, jól nézett ki, ám 2 év után a korszerű 3 rétegű jól illeszkedő ablakokat nem lehetett kinyitni mert a vályog sajnos ilyen: mozognak a falak. A régi huzatos hézagos gerébtokos ablaknál ez nem számított.

Szóval lehet, de egy bizonyos határon túl nincs értelme rákölteni. El kell fogadni, hogy a vályognak komoly korlátai vannak.

2023. júl. 19. 15:04
 3/10 anonim ***** válasza:
52%
Én simán ráraktam lépésálót és laminált padlót 2016 körül semmi baja...
2023. júl. 19. 16:24
 4/10 anonim ***** válasza:

#2 bakker, szerinted mekkora művészet lenne egyben moccanós kereteket kivitelezni a pici ablakokhoz, ha már csak ennyi a baj?

Nyilván ésszerűbb a falak hibáit javítani: becsületesen nádalni (agyaggal vezetve a párát), szépen tapasztani vályoggal (szalma és tehén- vagy lótrágya rétegelve agyaggal, napokig érlelve, majd bekeverve és felhasználva), csak a a kbsztt lustaság/tudatlanság/jóvanezígy ne lenne!

2023. júl. 19. 22:34
 5/10 anonim ***** válasza:
4/4 Erre nincs ideje, ereje már az embereknek...
2023. júl. 19. 22:42
 6/10 anonim ***** válasza:
#5 Egy stabil keret szerencsétől függően kihozható 15-25k-ból, és még nemis igazán volt szerencséje senkinek... Számolni és csinálni kell, nincs királyi út. Sajnos, rohhadjanak meg.
2023. júl. 19. 23:00
 7/10 anonim ***** válasza:
6/6 ja én nem arra értettem a falak szakszerű rendbe rakására macerás hozzáférhetetlen anyagok...Nálam is reped van ahol vakolat sincs, mire belül végzek a ház festés burkolásával már van helység ahol kezdhettem ellőről...pedig én tudom hogy mekkora lehet a baj ebből mert nem véletlen ez a második házam az az előző majdnem kinyírt minket vakolat nem volt a fal bevizesedet aztán kidőlt még szerencse volt hogy a dió fa szekrény elbírta a tetőt
2023. júl. 19. 23:11
 8/10 darida ***** válasza:
A padló aljzat lebetonozásával "elérhető", hogy a pára, ami eddig a padlóréseken keresztül távozott, ezentúl a falakon keressztül fog távozni. A betonozás könnyen a falak vizesedéséhez vezet.
2023. júl. 20. 11:58
 9/10 A kérdező kommentje:

Én nem akarom lebetonozni, eszemben sincs. Alapból le van már betonozva, így úgy gondolom, hogy nem lehet baj, mert mar ezelőtt is ilyen volt, nincsenek felázva a falak.

A kérdésem az lenne, hogy mit lehet erre a betonra tenni? Parkettát pl?

2023. júl. 20. 19:11
 10/10 darida ***** válasza:
Parkettát, szalagparkettát, laminált padlót stb. Szerintem a hajópadló illik legjobban a vályogházhoz.
2023. júl. 22. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!