Mire van szükség padlózat betonozáshoz? Hajópadló alatt homok van és ezt le szeretnénk cserélni és lebetonozni.
Jobb lenne szakemberre bízni, ha házilag álltok neki úgy fog hullámozni a teteje, mint a tenger. A laminált padló pedig 2 mm hullámzást bír el. Amúgy a rétegek: a termett talajon (feltöltésen) 15 cm homokos kavics 95 % tömörítve, kb. 4-6 cm szerelőbeton. Ezen vízszigetelés, hőszigetelés min. 5 cm lépésálló. Védőfólia és jöhet az aljzatbeton. Lehetőleg esztrichbeton, 4-5 cm. Erre lehet ragasztani a lam. parkettát. Add össze a rétegvastagságot és kijön, hogy mennyit lehet kiszedni.
Spórolósak a jól tömörített kavicsra (esetleg cementtejjel kérgesített) terítenek egy-két rtg. fóliát, arra XPS hőszigetelés és jöhet az aljzatbeton. De itt óvatosnak kell lenni, hogy ne tapossátok szét a rétegeket.
Nálunk nem bonyolították ennyire a kőművesek.
Letömörítették a meglévő homokot, arra tettek 15 cm betont, durva, nagy kavicsos sóderből, amibe dolgoztak bele síkhálót, hogy a szoba közepe ne horpadjon be. Ennyi. Mivel rendesen megcsinálták a felszínt, így kiegyenlítő nem kellett.
A laminált padlót már én csináltam, a betonra ment párazáró fólia, arra habfólia, arra a laminált padló. Ez így van tizenvalahány éve, gond nélkül.
Nem, csak ahogy írtam.
Az aljzatszigetelés nem régi találmány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!