Lebetonozott helyiség laminált padlózása folyamán a betont el kell-e látni vízzáró réteggel, vagy a laminált padló úgysem szívja fel (mert főleg műanyagból van)?
Figyelt kérdés
És, ha el kell látni, akkor melyik anyag erre a legmegfelelőbb (nem feltétlen a legdrágább)?2018. márc. 8. 12:26
1/11 anonim válasza:
1 RTG Pe fóliát alá tehetsz (az alátétfólia alá), de a talaj nedvesség elleni szigetelést nem fogja pótolni.
2/11 anonim válasza:
A laminált padló járófelülete műanyag, alatta vékony fenyő van.
Legalábbis az enyémen és ha a tiéd is olyan, akkor vízzáró nélkül szét fog rohadni.
3/11 anonim válasza:
A kérdés neked szól, hogy van e vízszigetelésed, mert 50 éves vályogházon nincsen. De ha 25 éve csinálták akkor van.
A laminált préselt fűrészpor nagy részt, csak a tetején van műanyag kopóréteg és alatta papír "tapéta".
4/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a válaszokat!!! - Ez egy régi ház (legalább 60 éves, de lehet, hogy jóval több. 28 éve lett lebetonozva ez a helyiség, valami kátrányszerű anyagba rakták rá a hagyományos parkettát, akkor. 3 éve lett le lamináltozva, és kb fél éve mozog ahogy járunk rajta. Az élettársam háza, elmondásából tudom az 1 évnél régebbi dolgokat.
2018. márc. 8. 13:13
5/11 anonim válasza:
Párazáró fóliát már csak azért is érdemes alá tenni, mert a felülete jelentősen megkönnyíti a lerakást... + én a helyetekben tennék alá kőzetgyapotot meg osbt
6/11 A kérdező kommentje:
Köszi!!! - Most valószínűleg azért mozog a laminált, mert alatta a régi hagyományos parketta mozoghat (valamiért). A laminált nem támaszkodik fel oldalt, mert kb fél éve flexszel (favágó fűrészkoronggal)körbevágtam a széleit, ahol felütközött a falnál (voltak olyan helyek). Most már ki tudna lapulni, de nem akar. Hacsak azért nem, mert már "megszokta" ezt a helyzetét, és rugóként működik. Viszont furcsaság az, hogy bő féléve vettük észre, hogy mozog. Én nem sokkal előtte kerültem ebbe a házba (Randivonal-as társkeresés eredménye képpen)(bocs' ez lényegtelen) - de azelőtt is jöttek-mentek ott (néha) súlyosabb egyének (hozzám hasonlóan mázsaközeliek) (élettársam vőjei)(igaz, csak néhány havonta, mert távol laknak - ide most beszúrnék néhány vigyorgó fejet, ha tudnám hogyan kell-) - és nem vettek észre mozgást. Szóval, rejtélyes ügy, alig várom(várjuk), hogy a nyáron alánézhessek(..sünk), hogy mi lehet a helyzet "odalenn"
2018. márc. 8. 16:53
7/11 A kérdező kommentje:
Most számolok, ez a ház jóval több, mint 60 éves, még régebbi típusú ház (téglaház). (én magam is 60 vagyok). Van nekem is egy kb. 54 éve épült kocka téglaházam (nem én építtettem, vettem később - de annak a helyiségei (se a deszkapadlósok, se a kövesek) sincsenek vízszigetelve a falak nem nedvesek (szeretnek nálam a pókok - ez is arra utal állítólag). És azt olvastam, hogy utólag nem is ajánlott le vízszigetelni a szobákat, mert akkor a víz a falak felé megy, és nedvesedni fognak. Az eredetileg említett házban is attól tart az élettársam, hogy, ha leszigeteljük a helyiséget, a fal fog nedvesedni. Ebben sem tudjuk, mi lehet az igazság....(?)
2018. márc. 8. 17:11
8/11 A kérdező kommentje:
Pedig az én kockaházamban probléma a padlózat szigeteletlensége, mert nem lehet lerakni szőnyeget, mert bepenészedik. A kőre próbáltam műpadlót, az is bebüdösödött (penész)... Ezt is hogy lehetne megoldani? Mert a köves helyiség télen nagyon hideg alulról. De nem rakhatok le semmit, mert berohad.
2018. márc. 8. 17:16
9/11 anonim válasza:
Már eleve a beton miatt is vizesedhetnek a falak. De lehet, hogy nagyon mèlyen van a talajvíz ès így minimális a feljövő pára; èpp átengedi a beton. Ebből a szempontból ès jogos aggódásod a fal nedvesedèse miatt, jobb a valódi parketta vagy a hajópadló.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszi!! - csak az a probléma, hogy a hajópadlós szobákban sem lehet szőnyeget feltenni, mert befülled (bebüdösödik) alatta...
2018. márc. 8. 21:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!