Teljesen felújított lakásban éltek?
A párommal pár éve költöztünk be egy nem felújított, de teljesen használható lakásba. Öregebb csempék, lámpák, függönytartók stb.
Idén lecseréltük a kazánt, tetettünk minőségibb redőnyöket, csillárokat cseréltünk szóval volt kiadás bőven, de még lehetne mire költeni. Modernabb belső ajtók, új csempe stb.
Nálatok hogy van? Lecserélnétek egy régi csempét azért, mert nem a legújabb már? Mennyire vagytok érzékenyek ezekre a dolgokra? Az én ismerősi körömben szinte csak felújított modernabbnál modernabb lakást látok szóval kíváncsi vagyok, hogy másoknal hogy van ez.
Egy 1995-ben B30-as téglából épült jó fekvésű ház csak amiatt lett rendesen felújítva a 2011-es megvásárlásakor, mert azok, akik a mi házunkat vették meg Fundamentások voltak és kellett vagy 3 hónap a hitelük kifizetéséhez. De jó foglalót adtak. Nekem meg már megvolt az új házra a lóvém, a foglalóból felújíttattam a három hónap alatt.
Benne lakva lehet nem vállaltam volna fel sokmindent! De így, hogy még a régiben laktunk, így bátrabb voltam.
Gyakran érzem, inkább divat ez a felújítás, meg hogy minden a legmodernebb. Olyanokat cserélnek és dobnak ki az emberek, amik még teljesen jók. Van aki 2-3 évente új csempéket rak föl, mert a "régi" már nem trendi... Értelmetlen pazarlás, sokszor fejben van a hiba. Mi akkor cserélünk valamit, vagy újítunk, ha műszakilag indokolt. Azért mert valami nem tetszik, vagy most más a divat nem cserélünk.
Másik példa, ha pl. 5 éve volt teljesen korszerűsítve, felújítva a fűtésrendszer, kondenzációs gázkazán stb. Most ezt mind bontassuk le, mert most a napelem és a hőszivattyú a divat és az olcsóbbnak tűnik? Aztán 5év múlva gondolnak egyet a politikusok, villany lesz drága, gáz meg olcsó akkor meg csináljuk vissza? Mert ez nem így működik, legfeljebb akkor ha valaki nagyon unatkozik vagy sok a pénze.
Kérdésre válaszolva: csak mert nem a legújabb nem cserélném le. Mivel nagyjából tisztában vagyok az anyagi helyzetünkkel és a hosszabb távú kilátásokkal, olyan berendezést választok ami inkább "örök divat". Szóval semmi múló trend amit 5 év múlva szégyellni fogok. Egy strapabíró, minőségi padlót nem kell felszedni vagy 20-30 évig.
A házunk vályog, a 60-as években hozzáépült tégla szobákkal. Van benne eredeti gerébtokos ablak, cementlapos padló. Ezek nem modernek de van egy stílusuk és minőségük ami még mindig használhatóvá teszi őket. A linóleum meg a padlószőnyeg gáz, tróger, idejétmúlt. Ahelyett újat rakunk.
Vályog és részben új hozzáépítés..Sosincs vége,de nekünk nem futotta
sajnos újra, és hitelt is mindig csak a lehető leg kevesebbet
próbáltuk fel venni.Ki cseréltük az ablakok zömét,belül új padló,
festés,kertet rendbe tettük,kerítés egyelőre csak hátul oldalt.
Jól néz ki,de a konyhát és a fücit még simán ki cserélném,de most
klímákat veszünk ,hogy a gázon spóroljunk.Remélem megéri
a h tarifás kiépítés meg a két klíma...De 85 ezres általányt
már nagyon sokalljuk,110m2-es házhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!