Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Teljesen felújított lakásban...

Teljesen felújított lakásban éltek?

Figyelt kérdés

A párommal pár éve költöztünk be egy nem felújított, de teljesen használható lakásba. Öregebb csempék, lámpák, függönytartók stb.

Idén lecseréltük a kazánt, tetettünk minőségibb redőnyöket, csillárokat cseréltünk szóval volt kiadás bőven, de még lehetne mire költeni. Modernabb belső ajtók, új csempe stb.

Nálatok hogy van? Lecserélnétek egy régi csempét azért, mert nem a legújabb már? Mennyire vagytok érzékenyek ezekre a dolgokra? Az én ismerősi körömben szinte csak felújított modernabbnál modernabb lakást látok szóval kíváncsi vagyok, hogy másoknal hogy van ez.

2023. júl. 14. 15:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Válaszolva a kérdésed második felére, igen szeretnék full modern házban lakni, de sajnos nem megy minden egyszerre pénz szűkében. De legalább saját.
2023. júl. 17. 02:31
 12/18 anonim ***** válasza:
77%
7-es vagyok, én amúgy nem szeretnék teljesen modern házat, engem igazából egyre jobban vonz az off-grid és a természetközelség, párom is partner ebben, egyre jobban fontolgatjuk a ház eladását és veszünk egy tanyát meg egy jurtát.
2023. júl. 17. 07:34
 13/18 anonim ***** válasza:

Egy 1995-ben B30-as téglából épült jó fekvésű ház csak amiatt lett rendesen felújítva a 2011-es megvásárlásakor, mert azok, akik a mi házunkat vették meg Fundamentások voltak és kellett vagy 3 hónap a hitelük kifizetéséhez. De jó foglalót adtak. Nekem meg már megvolt az új házra a lóvém, a foglalóból felújíttattam a három hónap alatt.

Benne lakva lehet nem vállaltam volna fel sokmindent! De így, hogy még a régiben laktunk, így bátrabb voltam.

2023. júl. 17. 10:08
 14/18 anonim ***** válasza:
85%

Gyakran érzem, inkább divat ez a felújítás, meg hogy minden a legmodernebb. Olyanokat cserélnek és dobnak ki az emberek, amik még teljesen jók. Van aki 2-3 évente új csempéket rak föl, mert a "régi" már nem trendi... Értelmetlen pazarlás, sokszor fejben van a hiba. Mi akkor cserélünk valamit, vagy újítunk, ha műszakilag indokolt. Azért mert valami nem tetszik, vagy most más a divat nem cserélünk.

Másik példa, ha pl. 5 éve volt teljesen korszerűsítve, felújítva a fűtésrendszer, kondenzációs gázkazán stb. Most ezt mind bontassuk le, mert most a napelem és a hőszivattyú a divat és az olcsóbbnak tűnik? Aztán 5év múlva gondolnak egyet a politikusok, villany lesz drága, gáz meg olcsó akkor meg csináljuk vissza? Mert ez nem így működik, legfeljebb akkor ha valaki nagyon unatkozik vagy sok a pénze.

2023. júl. 17. 21:52
 15/18 A kérdező kommentje:
14-es: nem csak te érzed így, én is és ezt is tapasztalom a környezetemben, hogy teljesen épp dolgok vannak kidobva, lecserélve. Kicsit az ember ilyenkor megszédül, hogy tényleg ez lenne a követendő, mindent ami már kicsit használtabb, öregebb kidobni?
2023. júl. 18. 09:15
 16/18 anonim ***** válasza:

Kérdésre válaszolva: csak mert nem a legújabb nem cserélném le. Mivel nagyjából tisztában vagyok az anyagi helyzetünkkel és a hosszabb távú kilátásokkal, olyan berendezést választok ami inkább "örök divat". Szóval semmi múló trend amit 5 év múlva szégyellni fogok. Egy strapabíró, minőségi padlót nem kell felszedni vagy 20-30 évig.

A házunk vályog, a 60-as években hozzáépült tégla szobákkal. Van benne eredeti gerébtokos ablak, cementlapos padló. Ezek nem modernek de van egy stílusuk és minőségük ami még mindig használhatóvá teszi őket. A linóleum meg a padlószőnyeg gáz, tróger, idejétmúlt. Ahelyett újat rakunk.

2023. aug. 2. 18:58
 17/18 anonim ***** válasza:
Én is legalább 30 évre tervezek felújítani, nem szeretnék még 60 évesen is ilyekkel bajlódni. próbálok mindenből olyat csináltatni ami tartós és nem lesz gáz 5 év múlva. Csak mint írták előttem is, nem megy egyről a kettőre. Hitelből nem szeretnék mert szerencsére nincs olyan sürgős ami nem várhat
2023. aug. 2. 19:23
 18/18 anonim ***** válasza:

Vályog és részben új hozzáépítés..Sosincs vége,de nekünk nem futotta

sajnos újra, és hitelt is mindig csak a lehető leg kevesebbet

próbáltuk fel venni.Ki cseréltük az ablakok zömét,belül új padló,

festés,kertet rendbe tettük,kerítés egyelőre csak hátul oldalt.

Jól néz ki,de a konyhát és a fücit még simán ki cserélném,de most

klímákat veszünk ,hogy a gázon spóroljunk.Remélem megéri

a h tarifás kiépítés meg a két klíma...De 85 ezres általányt

már nagyon sokalljuk,110m2-es házhoz.

2023. aug. 24. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!