Van esetleg valaki, aki nagyon lepukkant felújítandó lakást vett és szépen felújította teljesen az egészet?
Én örököltem ilyet...3éve. Másfél évem "ment rá",mester nélkül,egyedül újítottam fel egy 90m3-s magánházat.
Hogy milyen állapotok voltak: 40 éve nem volt meszelve,a parketta úgy volt,ahogy 1961-ben lerakták,vásznas alu. drótokon jött a (földeletlen) áram,a fürdőben a szennyvíz eternit csövön ment,a bekötések flexi helyett ólomcsövek voltak,a kémény béleletlen volt-és kéményes!konvektorok voltak stb.
Egyedül a fürdőszoba burkolását csinálta szakember(sógorom).
Festettem,mázoltam,villanyt szereltem,megcsináltam a központi fűtést,a kiegészítő cserépkályhát,stb.
Mindenből az olcsót,de nem gagyit vettem,mindenütt alkudtam,és számla nélkül vettem,ha lehetett.
Számolgattuk az Asszonnyal,így kb.5~600 ezerbe került minden..ennek bő fele a közp.fűtés(kombikazán+radiátorok+kiegészítők)
Szerencsés vagyok,hisz velemszületett barkács-érzékem van,de így is kemény időszak volt,még úgy is,hogy "ál"-munkanélküli voltam,csak hébe-hóba melóztam feketén,jórészt éjjel.
Egyedül a
mi félmillióért vettünk egyet falun,konyha be volt szakadva.
De a tető annyira jó volt,hogy semmi baja nem lett ,pedig csak 3 oldal tartotta.
2 millióba került 120m2 felujitása (alábetonozás,külső festés,lezsakadt fal ujra felhuzása,belső festés,csempézés,stb),és még félmillióba a gépek,szekrények,ágy,stb.
Bő 1 évig csináltuk mi ketten,és néha 1-2 segitő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!