Teljesen felújított lakásban éltek?
A párommal pár éve költöztünk be egy nem felújított, de teljesen használható lakásba. Öregebb csempék, lámpák, függönytartók stb.
Idén lecseréltük a kazánt, tetettünk minőségibb redőnyöket, csillárokat cseréltünk szóval volt kiadás bőven, de még lehetne mire költeni. Modernabb belső ajtók, új csempe stb.
Nálatok hogy van? Lecserélnétek egy régi csempét azért, mert nem a legújabb már? Mennyire vagytok érzékenyek ezekre a dolgokra? Az én ismerősi körömben szinte csak felújított modernabbnál modernabb lakást látok szóval kíváncsi vagyok, hogy másoknal hogy van ez.
2002-be vettünk egy tégla parasztházat. Ezt sok év alatt részletekbe újjítgattuk. Ez kb ennyiből állt: 2003-ben új fürdőszoba, 2006 ban mindenhova vettünk laminált padlót, az előszobába tavaszra szétázott így oda végül PVC padló került. 2006-ban központi fűtés. 2015-ben nyílászáró csere. A bútorok jó része örökségből vagy ingyen elhozható volt. 2021-ben arra jutottunk fel kéne újítani az egészet, pénz megvolt rá. Végül 2022-ben inkább építkezni kezdtünk, novemberbe beköltöztünk. Minden csilli-villi olyan amire mindig is vágytunk. Semmin sem spóroltunk, a ház méretét leszámítva. A telek adott volt, mivel a régi ház 2 utca frontos telken volt.
Alapvetően úgy érzem ez volt a jó döntés. Hatalmas hitel a nyakunkban, de a régi ház tehermentes és jelenleg üresen áll, ér annyit, mint a felvett hitelünk. Még nem született döntés a régi házzal kapcsolatban.
Alapvetően úgy érzem ez volt a jó döntés. Hatalmas hitel a nyakunkban,(...)"
Hát inkább a 20 éves csempét nézegetem ...
S, hogy offtopic is legyek, mi most költöztünk be az új házba. Hitelmentes de már nem vagyunk fiatalok.
2+
"Hát inkább a 20 éves csempét nézegetem ..."
Elcsíptük a zöld hitelt! 2,5% kamat, 2,6% thm, végig fix törlesztővel. Ha jól tudom, ez még a kamat támogatott csok hitelnél is kedvezőbb.
A másik dolog, ha kb ~1 milliót ráköltünk a régi házra, természetesen saját munkával, akkor ki tudom adni kb annyiért, mint amennyit jelenleg hitel törlesztésre fizetek. De, mint írtam, még nem tudom mi lesz vele.
Felvetődött az is, hogy eladjuk és és veszünk egy új tégla lakást. De ehhez meg kell várni amíg lejjebb mennek a kamatok. Aztán kiadjuk albérletbe. Az meg majd fedezi a törlesztőjét.
Én egy 70es években épült vályogházban élek,
Konkrétan mikor pár éve megvettem még fürdő sem volt, most tartok ott, hogy a csupasz vályoggal mellett van egy fürdőkádam, mellette egy wc és egy mosdókagyló… konyhám még egyáltalán nincs így a mosogatás és minden vízzel kapcsolatos dolog itt zajlik.
3szobás ebből kettőt tudok úgy ahogy befűteni egy kályhával, nyáron élhető, télen rengeteget fázom és a legkisebb gondom, hogy milyen a csempe.
Egy 80 éves félig tégla félig vályog házban lakom, normál állapotú, de még közel sem teljesen felújított. Szép lassan haladunk hitel nélkül. Melegvíz ,Nyílászárók és klíma már meg van.
Többi még hátra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!