Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Az erkélyen elrepedt a drótüve...

Az erkélyen elrepedt a drótüveg, amit szívesen cserélnék másra, de az üvegesek azt mondták, hogy minden más üveg balesetveszélyes. Egy másik mester alternatívaként a polikarbonátot ajánlotta, de csak most olvastam, hogy egészségtelen. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A drótüveg soha nem tetszett, nagyon be is lehetne látni (2. emelet), főleg hogy ha a színtelen üveget választom a sárga helyett, ahogy ajánlották. A polikarbonát jobban tetszene, kevésbé átlátszó, jobban is néz ki és sokkal olcsóbb, de mielőtt rábólintottam volna, ismerősök figyelmeztettek a BpA-tartalmára. Ez egy erkélynél mennyire káros? Fogdosni nem nagyon tervezem, de nem tudom, hogy a meleg/UV sugárzás hatására mennyire kerül a levegőbe a szennyező anyag.

Van egy pici fiam, nem veszélyeztetném, ha számottevő mennyiség juthat így be az emberi szervezetbe, ezért most tanácstalan vagyok.

Egyébként van egy nagy fa az erkély előtt, ha ez számít, nyári tűző napot nem kap az erkély.

2023. ápr. 17. 06:53
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Ha zavar a drótüvegnél a beláthatóság vannak már nagyon csinos belátásgátlók, akár csak egy tükröződő fólia is jó.

[link]

2023. ápr. 17. 13:21
 22/29 A kérdező kommentje:

21-es!

Ez nem néz ki rosszul,de a kérdésem szempontjából a PVC fólia se sokkal jobb, mint a polikarbonát...

2023. ápr. 17. 13:40
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván tudom, hogy ez nem így működik, de gondold végig.

Amennyiben arra hivatkozva írtad volna ki a kérdést, hogy félsz, hogy a polikarbonát átszakad, senkinek egy rossz szava nem lett volna. Ugyanakkor ezek a mérgezés veszélyes stb dolgok annyira jelentéktelenek, hogy nyilván kiveri a biztosítékot mindenkinél.

A gyerek nagyobb korában úgyis meg fogja kóstolni a homokot, amit előtte bőven benne van, hogy össze vissza “jártak” a macskák, ugyanúgy összefogdossa a játékokat, amiket mások, mielőtt a szájába matat, és ugyanúgy fog fertőtlenítés nélkül dobozos üdítőt inni.

Olyan szigorú előírások vannak, hogy forgalomba se kerülhetne a termek, ha komoly egészségkárosító hatása lenne. Nem arról van szó, hogy a gyerek rágjon azbesztet, vagy takard be üveggyapottal, de mindentől megvédeni mégsem lehet.

Arról nem is beszélve, hogy ha a gyerek nyalogatná a polikarbonatot, kb azt jelenti, hogy felügyelet nélkül van a teraszon, ami már szülői gondatlanság, és nem a mérgezés veszélye a legnagyobb probléma.

Műanyag világban élünk, és ez nem jobb, csak rosszabb lesz. Vannak pontok amikor el kell ezt fogadni.

2023. ápr. 17. 13:50
 24/29 A kérdező kommentje:

Alapból nem csinálok én ezekből akkora problémát (bármilyen hihetetlen :D), csak az ismerős beparáztatott, aztán a net sem nyugtatott meg...

De a kitöréstől azért nem parázok annyira, mert az üvegben sem bízok eléggé (az egész tábla kieshet), ezért plusz pánt is van tervben.

2023. ápr. 17. 14:20
 25/29 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben inkább keress rá a gyártók műszaki illetve biztonságtechnikai adatlapjaira bizonyos termékeknél. Az internet egy útvesztő, amiben ha nem céltudatosan keres az ember, kb mindennél úgy jön ki, hogy valamiért nem jó. Lásd pl az egészségügy.. faj a fejed? Rákos vagy. Faj a hasad? Szinten.
2023. ápr. 17. 14:56
 26/29 anonim ***** válasza:
Nyugi, a harmadik gyereknél már nem fogsz ennyire aggodalmaskodni! :-D
2023. ápr. 17. 15:07
 27/29 A kérdező kommentje:

Próbáltam én, a szakitól is kaptam ezt:

[link]

Nem lettem okosabb :)

2023. ápr. 17. 15:17
 28/29 anonim ***** válasza:

"Nem lettem okosabb"

Ezt már láttuk az elején is...

2023. ápr. 18. 10:47
 29/29 A kérdező kommentje:
Ettől a megjegyzéstől remélem különösen szép lett a napod! :)
2023. ápr. 18. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!