Az erkélyen elrepedt a drótüveg, amit szívesen cserélnék másra, de az üvegesek azt mondták, hogy minden más üveg balesetveszélyes. Egy másik mester alternatívaként a polikarbonátot ajánlotta, de csak most olvastam, hogy egészségtelen. Mit tegyek?
A drótüveg soha nem tetszett, nagyon be is lehetne látni (2. emelet), főleg hogy ha a színtelen üveget választom a sárga helyett, ahogy ajánlották. A polikarbonát jobban tetszene, kevésbé átlátszó, jobban is néz ki és sokkal olcsóbb, de mielőtt rábólintottam volna, ismerősök figyelmeztettek a BpA-tartalmára. Ez egy erkélynél mennyire káros? Fogdosni nem nagyon tervezem, de nem tudom, hogy a meleg/UV sugárzás hatására mennyire kerül a levegőbe a szennyező anyag.
Van egy pici fiam, nem veszélyeztetném, ha számottevő mennyiség juthat így be az emberi szervezetbe, ezért most tanácstalan vagyok.
Egyébként van egy nagy fa az erkély előtt, ha ez számít, nyári tűző napot nem kap az erkély.
Meg ha fogdosod pl. a hőpapírt, és a házi por is tartalmazza, amire szintén azt írták, hogy nem egészséges és ezért is kell gyakran takarítani.
"most olvastam, hogy egészségtelen"
Csak nem fogja a gyerek megenni, vagy nyalogatni.
Paramami ne legyél. Több szar kerül a szervezetbe a városi levegőből, műanyag kajából meg a felesleges gyógyszerekből.
Tudom én, de a városi levegőn nem tudok változtatni...
De köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!