Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Panelban lejön a kosz a...

Panelban lejön a kosz a felettünk lévő wc-jéből. Mit lehet ezzel kezdeni?

Figyelt kérdés
A wc-ben időközönként megjelenik a mocsok, amit a felettünk lévő lehúz. Már amikor beköltöztünk is láttuk, de akkor azt mondta a tulaj, hogy biztos csak valaki elfelejtette lehúzni a wc-t… Mikor már tartósabban fennállt a probléma, szóltunk a tulajnak, hogy kezdjen vele valamit, mert erről ő is pontosan tudott, csak el akarta tussolni. Mire ő: “ez nem az ő problémája.” Az ÁNTSZ-nek esetleg lehetne bejelentést tenni ilyen dolog miatt? Ha nem vagyunk itthon, a wcben összegyűlik a hordalék, és ott büdösödik, teljesen bepiszkolja a wc alját, és állandóan fertőtleníteni kell, minden alkalommal. Konkrétan fekáliát nem lehet látni, csak “hordalékot”, meg undorító, büdös, sárga trutyit. És hallani lehet, ahogy lejön, szóval ez tuti, hogy a felettünk lévőé. Megkérdeztünk már szakembert, de nem a mi wc-nkel van a baj, mert az lemegy mindig rendesen. Szerinte a csövekkel van a probléma. Valakinek volt már hasonló tapasztalata a panelban?

2022. máj. 16. 07:11
 1/8 anonim ***** válasza:
36%

"Mire ő: “ez nem az ő problémája.” "

Ennél a mondatnál adtam volna be a lakás felmondását.

2022. máj. 16. 08:01
 2/8 anonim ***** válasza:
94%

Ilyenről még nem is hallottam, de logikusan végiggondolva csupán egyetlen helyen lehet a probléma. Mégpedig ott, ahol a ti wc-tek becsatlakozik a közös függőleges csőbe. Gyaníthatóan a mekmester által beszerelt cső nem lefele néz, így bele tud folyni a fentről jövő trutyi.

Megoldás: fordítani kellene rajta egy keveset, hogy lefelé legyen.

2022. máj. 16. 10:07
 3/8 anonim ***** válasza:
88%

Akkor részleges dugulás van a felszálló szennyvízvezetékben. Másképp nem jelenhet meg a wc csészében ilyesmi.

Mivel a felszállók közösek, ennek az elhárítása és fizetése a közös képviselő dolga. Neki kell jelezni.

Máskülönben bármikor dugulhat, és bármikor a szó szerint elönt a szar benneteket!

2022. máj. 16. 10:11
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
3# végét most olvasom megint. A tiétek lemegy. Akkor valami csőbekötés gond lehet esetleg.
2022. máj. 16. 10:14
 5/8 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk ilyen gondnál az első, hogy a gondnoknak szólunk.
2022. máj. 16. 14:43
 6/8 A kérdező kommentje:

Szóltunk a gondnoknak is, ő azt mondta, hogy a felettünk lakó öreg néni nem enged be senkit a lakásába, pedig vele kellene egyeztetni, ha jönne valaki szerelni. Egyébként a vízvezetékszerelő is azt mondta, mint a 2. hozzászóló.

Ma felhívtam a tulajt, és elmondtam neki, hogy rengeteg más probléma is felmerült a lakással (amiket szintén megígért, hogy meg lesznek csinálva, de nem lettek…) és hogy nem szeretnék már itt lakni. Erre még ő sértődött meg, hogy mit képzelek, ő elfoglalt ilyenekhez (hogy betartsa a szavát) és ő sem akarja hogy már itt lakjak… de legalább a kauciót visszaadja. Valószínűleg belátta, hogy nekem volt igazam.

2022. máj. 16. 16:27
 7/8 anonim ***** válasza:
93%
Ezért kellene elvileg a cső csatlakozásokat 45 fokos elemmel bekötni a fő ejtőcsőbe. Nyilván a probléma ott kezdődik, hogy panellakásnál átalakításoknál ehhez nem feltétlenül van meg a hely, így sima T idommal kötnek bele, aminél meg vissza tud folyni a fentről lejövő cucc.
2022. máj. 16. 17:50
 8/8 anonim ***** válasza:
79%

Ha nálatok feljön, akkor alattatok van egy részleges dugulás, és visszaduzzad bizonyos esetben. Pl. ha a mosógép is épp engedi kifelé a vizet, mikor lehúzzák a wc-t.

De ez közös hiba, a függőleges strangban, tehát a gondnok vagy közös képviselő vagy ilyesmi személy dolga, neki kell szakembert keríteni.

Dolgoztam lakásszövetkezetnél, láttam egy-két érdekes dugulást... Ezért nem is költöznék olyan lakásba, ahol alattam nincs másik lakás... A fent leengedett szennyvíz mindig a legalsó lakás wc-jében jön fel, és onnan önti el az adott lakást. Fent meg mindig van olyan lakó, akit nem érdekel a lenti ember problémája, simán használja és lehúzza a wc-t.

2022. máj. 18. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!