Panelban lejön a kosz a felettünk lévő wc-jéből. Mit lehet ezzel kezdeni?
"Mire ő: “ez nem az ő problémája.” "
Ennél a mondatnál adtam volna be a lakás felmondását.
Ilyenről még nem is hallottam, de logikusan végiggondolva csupán egyetlen helyen lehet a probléma. Mégpedig ott, ahol a ti wc-tek becsatlakozik a közös függőleges csőbe. Gyaníthatóan a mekmester által beszerelt cső nem lefele néz, így bele tud folyni a fentről jövő trutyi.
Megoldás: fordítani kellene rajta egy keveset, hogy lefelé legyen.
Akkor részleges dugulás van a felszálló szennyvízvezetékben. Másképp nem jelenhet meg a wc csészében ilyesmi.
Mivel a felszállók közösek, ennek az elhárítása és fizetése a közös képviselő dolga. Neki kell jelezni.
Máskülönben bármikor dugulhat, és bármikor a szó szerint elönt a szar benneteket!
Szóltunk a gondnoknak is, ő azt mondta, hogy a felettünk lakó öreg néni nem enged be senkit a lakásába, pedig vele kellene egyeztetni, ha jönne valaki szerelni. Egyébként a vízvezetékszerelő is azt mondta, mint a 2. hozzászóló.
Ma felhívtam a tulajt, és elmondtam neki, hogy rengeteg más probléma is felmerült a lakással (amiket szintén megígért, hogy meg lesznek csinálva, de nem lettek…) és hogy nem szeretnék már itt lakni. Erre még ő sértődött meg, hogy mit képzelek, ő elfoglalt ilyenekhez (hogy betartsa a szavát) és ő sem akarja hogy már itt lakjak… de legalább a kauciót visszaadja. Valószínűleg belátta, hogy nekem volt igazam.
Ha nálatok feljön, akkor alattatok van egy részleges dugulás, és visszaduzzad bizonyos esetben. Pl. ha a mosógép is épp engedi kifelé a vizet, mikor lehúzzák a wc-t.
De ez közös hiba, a függőleges strangban, tehát a gondnok vagy közös képviselő vagy ilyesmi személy dolga, neki kell szakembert keríteni.
Dolgoztam lakásszövetkezetnél, láttam egy-két érdekes dugulást... Ezért nem is költöznék olyan lakásba, ahol alattam nincs másik lakás... A fent leengedett szennyvíz mindig a legalsó lakás wc-jében jön fel, és onnan önti el az adott lakást. Fent meg mindig van olyan lakó, akit nem érdekel a lenti ember problémája, simán használja és lehúzza a wc-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!