Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Az erkélyen elrepedt a drótüve...

Az erkélyen elrepedt a drótüveg, amit szívesen cserélnék másra, de az üvegesek azt mondták, hogy minden más üveg balesetveszélyes. Egy másik mester alternatívaként a polikarbonátot ajánlotta, de csak most olvastam, hogy egészségtelen. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A drótüveg soha nem tetszett, nagyon be is lehetne látni (2. emelet), főleg hogy ha a színtelen üveget választom a sárga helyett, ahogy ajánlották. A polikarbonát jobban tetszene, kevésbé átlátszó, jobban is néz ki és sokkal olcsóbb, de mielőtt rábólintottam volna, ismerősök figyelmeztettek a BpA-tartalmára. Ez egy erkélynél mennyire káros? Fogdosni nem nagyon tervezem, de nem tudom, hogy a meleg/UV sugárzás hatására mennyire kerül a levegőbe a szennyező anyag.

Van egy pici fiam, nem veszélyeztetném, ha számottevő mennyiség juthat így be az emberi szervezetbe, ezért most tanácstalan vagyok.

Egyébként van egy nagy fa az erkély előtt, ha ez számít, nyári tűző napot nem kap az erkély.

2023. ápr. 17. 06:53
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
49%
A nap leghülyébb kérdése!
2023. ápr. 17. 10:32
 12/29 anonim ***** válasza:
Nagyon úgy tűnik, hogy szegény gyereknek nem ez lesz majd a legnagyobb baja az életében...
2023. ápr. 17. 10:34
 13/29 A kérdező kommentje:

Imádom, hogy mindenki lehülyéz, de ezt mindenki tudta?

"Emellett fontos, hogy kisgyermek ne férjen hozzá bolti blokkhoz, hőpapíros számlához vagy egyéb műanyag termékhez. Továbbá ne engedjük, hogy nem számára készült tárgyakat szájba vegyen."

Vagy ezt:

"Egy 2010-es vizsgálat bebizonyította, hogy a hőpapírból készült nyugtákból egy 5 másodperces érintkezés során 0,2-6 µg biszfenol-A juthat be a szervezetünkbe – ez az érték pedig akár tízszer több lehet, ha az ember keze zsíros vagy izzadt –, ez a mennyiség pedig már kockázatot jelenthet a magzatok fejlődésére."

Mert én sose hallottam erről, és miután elolvastam a cikkeket, gondoltam megkérdezem...

A normális válaszokat köszönöm,pont ilyen megnyugtatást vártam :)

2023. ápr. 17. 11:01
 14/29 anonim ***** válasza:

"Továbbá ne engedjük, hogy nem számára készült tárgyakat szájba vegyen."

Hát ez pont igaz a polikarbonátra is.

2023. ápr. 17. 11:03
 15/29 A kérdező kommentje:

Igen :)

Az igazság az, hogy egy ismerősöm írta ezt, mikor megírtam neki a felújítási tervemet:

"A polikarbonát a maleg hatására polad egy idő után, az apró szemcsék pedig a tüdőben maradandó károsodást okoznak"

Ezután kezdtem utánaolvasni, és mivel ezt sehol nem találtam neten, ezért kérdeztem itt...

2023. ápr. 17. 11:14
 16/29 A kérdező kommentje:
Az is érdekes, hogy sok babás oldalon írják, hogy milyen szuper házi csörgőt lehet csinálni, ha üres műanyag flakonba pl. pár szem babot rakunk... Én megnézném azt a gyereket, aki egy ilyen "csörgőt" nem próbál megszopogatni egyből. Vagy csak az enyém ilyen mindenevő? :)
2023. ápr. 17. 11:53
 17/29 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.

Kb nem fogsz olyan dolgot találni, ami 0 karos anyagot tartalmaz, de egyébként akkor nyúlj zsebbe, és vegyél valami golyóálló biztonsági üveget. Szükség esetén csináltass új korlátot.

De a biztos megoldás. Költözz földszintes házba, ahol egyik se kell…..

2023. ápr. 17. 12:51
 18/29 anonim ***** válasza:
91%

Kedves Kérdező, az ismerősöd egy okoskodó hülye.

A polikarbonát lemezek egyik oldala UV védelemmel ellátott, ezt kell kifelé/felfelé fordítani. Ezt sem azért, hogy ne "porlódjanak" hanem azért, hogy ne legyen dögmeleg alattuk, ha mondjuk terasztetőként használja valaki.

18 éve van a teraszunk felett polikarbonát tető 20 m2-en, nem porlik, nem mérgez, semmi baja. Tavasszal le szoktuk csapatni slaggal a portól és a madárkakától, gyakorlatilag ragyog mint új korában.

2023. ápr. 17. 12:52
 19/29 anonim ***** válasza:

Én nem amiatt aggódnék polikarbonát esetében, hogy a gyerek megkóstolja, hanem amiatt, hogy nekiesik és betörik, akár le is zuhanhat az emeletről, elvégre mégis csak egy műanyag.

Akár tetszik neked, akár nem mint látvány, a drótüveg a legbiztonságosabb.

2023. ápr. 17. 13:13
 20/29 A kérdező kommentje:

Kedves 17-es!

Mert ez így működik :) Laktam egyébként kertes házban, de sajnos a tüdőbajom nem volt kompatibilis a mindent eltüzelő szomszédokkal, szóval mindenre az sem megoldás :) Persze tudom, hogy élhetetlen vagyok, miért nem költözöm egy budai villába, ott nem lenne ilyen bajom. A lustaságom az oka mindennek :)

18-as, köszi! (Hajlok rá, hogy az ismerősről alkotott véleménnyel is egyetértsek :))

2023. ápr. 17. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!