Telekhatáron van az ingatlanunk, mi kell hozzá, hogy a szomszéd oldalán tudjunk dolgozni?
Figyelt kérdés
Fel kell állványoznunk az egészet, mert szigetelnénk. A szomszédban egy banya lakik. Biztosan nem engedné, ha rajta múlna, hogy a területére tegyük a lábunk.
Kinek kell szólni, ha nem engedi szép szóval?
Csak van valami megoldás, nem? Azonkívül, hogy nem szigeteljük a házat…
2023. márc. 16. 19:15
1/5 anonim válasza:
Az ilyenek nem épp annyira egyszerű történet az egyik ismerősömnél évek óta megy a huzavona a szigetelés ügyben. Bejutást és a hozzáférést kötelező biztosítania a szomszédnak, ha erre nem hajlandó akkor a jegyzőhöz lehet fordulni. Ellenben a szigetelés felhelyezésébe bele köthet ugyanis az már átlóg az ő telkére és ahoz már kell a szomszéd bele egyezése. Az ismerősömnél a szomszéd még az 5cm-est se engedi feltetetni és nem tud ellene mit tenni már polgári peren húzódik az ügy 1 éve és néz ki hogy még jó ideig elhúzzák.
2/5 A kérdező kommentje:
1
Rosszul fogalmaztam. Szerencsénk van, mert van kerítés, nem pont telekhatáron van a fal. De az a kerítés kb 20 centire van a faltól. Pont elég egy 15 centis szigetelésnek. De ember fia oda be nem fér. Ezért kell a szomszédnál dolgozni.
2023. márc. 16. 19:32
3/5 anonim válasza:
Csináljátok Alpin technikával 😉
4/5 anonim válasza:
70 cm-t köteles biztosítani karbantartásra törvényileg. Neked pedig helyre kell állítanod az udvarát. Ebbe a jegyző segít.
Ilyen problémás szomszédnál én kiméretném a telkemet, kb 40000 ft, és elkerülhető vele a későbbi pereskedés.
5/5 Salx Narval válasza:
Beszéltél már vele a dologról? Nekem szerencsém volt mert a szomszédnak is szüksége volt az én engedélyemre egy szárazkapú megépítéséhez amit a felőle lévő falamhoz tervezett építeni közvetlen, így könnyen ment a kölcsönös engedélyezés.:D Minden esetre próbáljátok szép szóval, sok türelemmel meggyőzni, utalj rá, hogy neki sem mindegy, hogy egy szép falat nézeget, v egy felázott. Tegyetek ígéretet a helyreállításról és amennyire lehet határozzátok meg a munka idejét. Sok szerencsét nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!