Vasaroltam egy 15 meter hosszu hazat melynek van 3 padlas szobaja en 3 kisebb ablakot akarok tenni.milyen nagyok lehetnek ? azok a szomszed fele neznenek problema lene ? A haz telekhataron van. Belem kothetnek ?
Tévedés!
A fürdőszobából sem szellőztethetsz a szomszéd felé.
Szomszéd felé csak fix és nem átlátszó ablak lehet.
5 éve vettük a mostani házunkat, sima földszintes régi ház, telekhatáron a fürdőszobaablak a szomszéd felé, felújításnál pedig rendes átlátszó bukó-nyíló ablakot (40×60 cm műanyag) tettünk be a régi ablak helyére - senki nem kötött belé! Alapból van rajta függöny, esti fürdéshez pedig behúzzuk rajta a sötétítőt is, és meg van oldva!
Hálószobánál persze más a helyzet, mivel alapból nagy ablakok kellenek rá (minimum 120×120 cm), és ha az a szomszédra néz, akkor így már problémás lehet akár mindkét fél számára is, de a szomszédnak biztosan! Legalábbis így falon nem lehet arrafelé ablak, viszont ha padlásszobákról van szó, akkor gondolom belül a szobák is sátortetősek, így viszont egy magasabbra (oromhoz közelebb) beépített tetőablak szerintem gond nélkül megoldhatja a problémát, annak az átlagos és engedélyezett méretét viszont nem tudom!
"Szomszéd felé csak fix és nem átlátszó ablak lehet."
Az milyen?
A fix (gondolom a nem nyithatóra gondolt a költő) és nem átlátszó ablak az magyarul a fal. Ha van egy cucc, ami nem nyitható és nem átlátszó, az milyen ablak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!