Mennyibe kerülhet mostanában egy lakás átvezetékelése?
Sziasztok!
Van egy 55nm körüli lakásom, elektromos szempontból semmi extra, 1 fázis, csak konnektorok és villanykapcsolók vannak, nincs semmi speciális villanyos berendezés (pl bojler).
A lakásban csövekben mennk a vezetékek, és ennek az átvezetékelése, meg a biztosíték tábla cseréje anyagköltséggel együtt szerintetek mennyibe kerülhet?
Ezt egy mási kérdésre is írtam, így vannak benne olyan tételek amik egy lakást szerintem nem érint:
A 1,5 évvel ezelőtti építkezésem áraiból indultam ki:
Konnektor 1-es/ kapcsoló anyag + munkadíj = 7790 +áfa/db
4 sorolt konnektor/kapcsoló 17900 +áfa
3 sorolt konnektor/kapcsoló 14900 + áfa
2 sorolt konnektor/kapcsoló 9990 +áfa
lámpa kiállás anyag + munkadíj = 4490 +áfa/db
internet, vagy tv kábelezés = 9990 + áfa/db (ebbe nem voltak benne a csatlakozok: koaksz, rj45)
lakás osztó anyag + munkadíj (3 fázis, túlfeszültség levezetővel, fi relével) 150000 +áfa
kábelezés órától a lakás osztóig 2x (H tarifa) anyag +munkadíj 52000 +áfa (10fm)
+ lámpák!
36 db lámpa kiállás, 48 db 1.konnektor (2-es 8db és 4-es 4db), 25 kapcsoló ,ebből 5 darab dupla váltó), net tv 4-4 db
összesen 1.222.812 Ft+ 5%áfa = 1283900 Ft!!! És állítólag ők jó áron dolgoztak
A szerelvények Schneider Sedna, lakásosztóba minden schneider.
3+
Minőségi munkát végeztek! Ez érvényes az alapszerelésre, szerelvényezésre, és a lakásosztó nem látható részeire is. Minden alkalommal miután befejezték a munkát, összetakarítottak maguk után. Bár szerintem utóbbinak alapnak kéne lennie...
2x drágább ugyanúgy lehet rosszabb, az olcsóbbnál. Ez pusztán a szakemberen múlik.
"55nm körüli lakás"
Induljunk ki abból hogy társasház 2 szoba, konyha, fürdő, WC, előszoba.
Az anyag igény nagyjából ez:
1 db 18 modulos elosztó doboz N/PE sínnel, kalap sínnel
1 db szakaszoló főkapcsoló
1 db fi-relé 40A 30mA A/AC
6-7 db kismegszakító
1 db 230 V csengő sínre
1 db sínre szerelhető dugalj
12 modulos villás fésű
2,5-ös MCU vezeték 400 m
1,5 MCU vezeték 200 m
Wago csatlakozó
helyiségenként 4 db 2-es konnektor
helyiségenként 1 db (101-es) sima kapcsoló + 3 db (105-ös) csillár
+1 (101N) csengőnyomó
Ha kiegészíted vagy finomítod a felsorolást, biztosan sokan hálásak lesznek!
Az a bajom, hogy most kaptam egy 1 milliós ajánlatot anyag+munka.
Ami azért úgy, hogy vésni nem kell, csak a csövekben cserélni a vezetéket soknak tűnik, de laikus nőként lehet, hogy tévedek.
A környezetem meg rendszeresen bedobja a 100 ezernél több már átverés, hiszen 50 a vezeték az obiban, 50-ért meg megcsinálja bárki. Ez persze úgy marhaság ahogy van, 50-ért senki nem fog kijönni.
Viszont fogalmam sincs, hogy mennyi lenne egy korrekt ár (nem arra gondolok, hogy itt valaki 400-at mond, akkor a 450 vagy akár az 500 már átverés, de mondjuk ha 400-ból megvan, akkor az 1 millió már átverés).
"Minőségi munkát végeztek! Ez érvényes az alapszerelésre, szerelvényezésre, és a lakásosztó nem látható részeire is."
Ez luftballon állítás, vagy van villamos biztonsági felülvizsgálói tanfolyamod?
Ami a takarítást illeti, az ugyan nem befolyásolja azt, hogy mit hová és hogyan kötöttek.
Nálunk dolgozó villanyszerelő teló beszélgetését hallgattam.Másiknak mondta,ne legyél megvágós,ha azt akarod máshova is hívjanak.
Mondjál 800 ezret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!