Mikor célszerű egy lakás átvezetékeltetni?
1973-ban épült lakást készülünk a párommal megvenni. Nagyon elavult lehet a falban lévő vezeték? Villanyszerelő hogyan tudja felmérni, hogy cserére szorulnak-e a vezetékek.
Én a korából adódóan azt mondanám, húzzák át, de nem szeretnék feleslegesen hozzányúlni, ha nem muszáj.
Igen, de pont erre is kíváncsi lennék, hogy egy villanyszerelő hogyan tudja megállapítani. Egyáltalán nem értek ehhez, ezért nem értem, hogy ő miből tudja megállapítani, hogy a falban lévő vezeték milyen állapotba van. Illetve nem fogja ő nekem mindenképp azt mondani, hogy meg kell csinálni? Hisz neki az csak plusz pénz, ha meg is csináltatom vele, és nem csak felméri.
Bocsi lehet kicsit paranoiás vagyok, de hallottam olyat, hogy más ügyben az egyik szerelő az átalakítást javasolta, majd a másik szerelő megkérdezte miért nyúltak hozzá, hisz nem volt muszáj.
Nem a mai terhelésre/igényekre vannak méretezve a hálózat. Nem az alu vezetékkel a falban van a gond, hanem a csatlakozási pontokkal. Eloxidálódik, melegszik, a szigetelés elporlad, törik. Szikrázhat, ami az utána lévő eszközöknek árthat(LED tv)
Az igényeidnek megfelelő helyekre kerülnek a konektorok. Egyúttal becsövezed a falba a házimozi vezetékét, az internet kábelt, a vezetékes telefont a kábel tv vezetéket. Kitalálsz a routernek egy jó helyet, raksz mellé konektort. Divatosan 30 centire rakod a konektorokat. Megszűnik a hosszabbítózás, elosztózás. Mindenhova annyi konnektort raksz, amennyire szükséged van.
A a konyhába elektoros főzőlapot akarsz, az könnyen fogyaszthat 10kwattot, annak teljesen külön hálózatot kell építeni.
A fürdőnek megint külön hálózat, lehetőleg a legújabb szabványok szerint elhelyezni a kapcsolókat, konnektorokat.
Legújabb életvédelmi eszközöket: Fi relé, EPH
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!