Társasházi lakásban a felső szomszéd iszonyúan hangos lett mióta nyugdíjas. Milyen hangszigetelési lehetőségek vannak? Nem akarjuk eladni a házat, de ez így élhetetlen.
"Felettem 3 nagytestű kutya van, egész nap ugatnak meg rohangálnak egyáltalán nem zavar."
Az, hogy téged nem zavar, még nem jelenti, hogy ez lenne a normális. Sőt, valószínűleg azért ugatnak azok a kutyák, mert rosszul vannak tartva, és nincsenek megnevelve. Szóval nekik is rossz.
"felcsöngetsz hozzá egy tálca sütivel és bocsánatot kérsz."
Kérdező, nehogy erre hallgass, és bocsánatot kérj azért, mert téged zavar valami.
#10 Te meg tanulj egy kis empátiát, vagy ásd el magad!
11,13 Köszönöm! 🙂
Nem gondolnám, hogy bocsánatot kéne kérnem, azért mert elmondom ha valami nagyon zavar, és azt kérem kössünk kompromisszumot, beszéljük meg. Mai társadalomban a cetli irogatás és az alpári stílusban való problémaközlés,jelentgetés,birtokvédelmi eljárás kezdeményezése a megszokott. Nem sikerült dűlőre jutni a szomszéddal, így jártunk,akkor megoldjuk a lakás hangszigetelésével.Ezért kértem segítséget, hátha valaki meg csináltatta és tud információval szolgálni. Amiért ők ezen megsértődtek azzal nekik van dolguk, nem nekem.
A baba direkt abban a szobában van, ami hálójuktól legmesszebb esik, minden ajtó csukva. Igazából szerencsénk van a kislányunkkal, mert éjszaka ha ébred, nagyon ritkán sír. Imádom érte!
A kommentelő provokációjának nem ülök fel, biztosan ő a szomszéd és így szeretne egy tálcával az isteni krémesemből.😃
#16 Nem az a baj, hogy nem tudsz repülni, szerintem ezt az alsó szomszédod sem várja el tőled. A baj inkább az egészhez való hozzáállásoddal van, hogy feltételezem, csakúgy, ahogy az én felső szomszédom, még te vagy felháborodva, hogy mi az, hogy neked szólni mernek. Pedig feltehetően te vagy az, aki megnehezíti mások életét. Nálunk is ez a helyzet, szóltam néhány éve valamiért a nőnek, aztán rohant a közösképviselőhöz, hogy zaklatom. Tényleg nem kértem lehetetlent és ha csak egy kicsit is jobban odafigyelne arra, hogy csendesebben járkáljon a lakásban, ne akkor húzogassa a bútorokat, amikor mások már aludnának, már sokkal jobb lenne minden. Nem azt kérem, hogy lábujjhegyen járjon, de amikor tisztán hallom, hogy nincs rajta papucs és odaveri a sarkát, hogy nálunk remeg a mennyezet, az már azért nálam is kiveri a biztosítékot, pedig alapjáraton egy nyugodt természet vagyok.
A ti eseteteket nem ismerem részletesen, de a válaszodból lerí, hogy nem érdekel a dolog, sőt lehet, hogy még örülsz is, hogy hatalmadban áll mások pihenésére, mindennapi életére valamennyire befolyással lenni. Érdekes módon több mint 10 éve lakom panelban 80+ kilós felnőtt férfiként és még egyszer sem jöttek fel, hogy legyek már szíves halkabban sétálni. Az én felső szomszédom sem érti meg, hogy ha papucsot használna, akkor lehet, hogy a sarka koppanását nem hallanám meg minden alkalommal, valamint az sem jut el a tudatáig, hogy a széket lehet emelni, nem erősen végighúzni a járólapon, továbbá hogy az erkélyajtót sem kellene kivágni, hanem szép nyugodtan, kulturált ember módjára kinyitni. Szerencsére azt azért megértette, hogy a magassarkút a reggeli sminkelés után, az ajtóban vegye fel és ne előtte, és hogy ne abban járkáljon még fél órát ki-be a szoba és a mosdó között.
De én már ott vagyok, hogy lassan már nem is várom el a magyaroktól, hogy viselkedjenek, mert képtelenek rá, sőt, dacos gyerek módjára még nekik áll feljebb és még rátesznek egy lapáttal, csak azért is alapon. Nincs mit tenni, még mindig nem egy érett társadalom a miénk, hanyatlik a kultúránk, ellenségesek vagyunk, irigyek, rosszindulatúak, elég csak körülnézni, hogy az országban milyen a közhangulat és ez sajnos mindenre rányomja a bélyegét. Élni és élni hagyni, ez lenne a normális együttélés egyik alapszabálya, de mi még ezt sem vagyunk képesek betartani. Hogy mikor fog ez változni és hogy mi kell ahhoz, hogy változás legyen, azt nem tudom, viszont csak remélni tudom, hogy nem valami drasztikus dolognak kell történnie ahhoz, hogy újra békében tudjuk élni egymás mellett.
16-os, lehet, hogy kicsit elkanyarodtam a végén az eredeti témától, remélen csak azt veszed magadra, ami rád vonatkozik, én csupán leírtam a véleményemet.
"egyszer sem jöttek fel, hogy legyek már szíves halkabban sétálni. "
Azért mert csak téged zavar. Én is hallom hogy felettem sétálnak és egyáltalán nem zavar. Asperger szindróma alaptünete ha valaki érzékeny a hangokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!