Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Egy kb. 150-200 m2-es kétszint...

Egy kb. 150-200 m2-es kétszintes régi villa sarkai megsülyedtek. Minden saroknál ferde irányúak a falakon a repedések. Úgy tudom, hogy alá lehet injektálni a sarkoknál. Csináltatott valaki hasonlót?

Figyelt kérdés

Milyen nagyságrendű lehet az anyagi vonzata?

Köszönöm a választ.

2023. febr. 8. 19:32
 1/6 metaxxa ***** válasza:
Ez nem olyan egyszerű. Nagyon függ a talajtól, amin a ház áll. Nagyjából úgy néz, hogy valamilyen nagyobb emelőképességű hidraulikus emelővel megemeli a sarkot és alábetonoznak, na most ha olyan a talaj, akkor a hidraulikus emelő alá is kell valamilyen talpbeton, mert az is el tud süllyedni, ha olyan a talaj. A földben legalább 1 méter mélyen kell lennie a betonnak, de itt a süllyedés miatt ez több lehet. nagyjából 3mx3m egy sarok, az kb. 9 m3 jó esetben van 4 sarok, akkor az 36 m3 legalább. Ide nem elég a járdabeton, hanem szerkezeti javasolt, az most 35-40 ezer köbmétere. Tehát kb. 1 millió 250 ezerről indul csak a beton ára. Ezenkívül az emberek munkabére 1 héttel, 3 emberel számolva is kb. 1,2 misi (5000 Ft/órával kalkulálva), plusz az egyebek (hidralikus emelő bérlés, betonzsalu bérlés), tehát 2,5 milliótól indul egy ilyen móka nagyjából. De ez a minimum. Azt szokták javasolni, hogy tervezett költségre tegyél rá egy 2x-es szorzót és akkor elvileg kijössz a kalkulációból, ha a feltételek nem változnak. A beton mennyisége nagyon számít, hogy mekkora része van a falnak megsüllyedve, meg nem kell támfal, mert azok simán 100 m3 felé is tudják nyomni a betonigényt.
2023. febr. 11. 15:17
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ.

Az egyik ismerősöm perben van egy ilyen céggel, mert fölvettek tőle egy csomó pénzt de tovább süllyedtek a sarkok. Nem szeretnék én is így járni.

A neten rengeteg cég ajánlkozik, de nem tudni, hogy melyik igazán a jó?!

2023. febr. 11. 16:51
 3/6 metaxxa ***** válasza:

Na ez tényleg szar dolog, nekem is a rokonságban van ilyen kőműves beállítottságú ember és én is csak láttam, hogy hogyan csinálja. Csak a családban dolgozik idegeneknek nem vállal semmit és már nyugdíjas. Egyébként most néztem utána, és láttam, hogy létezik valódi injektálásos megoldás is, amikor nem az emelő, hanem maga az injektált anyag nyomása emeli meg az épületet. Erről nem tudok nyilatkozni, élőben még nem láttam.

Annyit tudsz csinálni, hogy referenciamunkákat kérsz tőle és el is mész megnézni és ott is rákérdezel mindenhol, hogy ő volt-e aki csinálta, mikor csinálta, tartós-e, illetve mindenről írásban kötsz szerződést, hogy mennyi pénz kifizetése után hol kell járnia. Ha ilyet nem tud adni, akkor hagyd a francba.

2023. febr. 12. 19:12
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm és meg is fogadom amit írtál főleg, hogy én is pont ezt gondoltam, hogy kérek referencia címeket a vállalkozóktól.

Még egyszer köszi!

2023. febr. 12. 19:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Kérdező, hol tart a történet azóta?
2023. júl. 4. 00:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Még sehol.
2023. júl. 4. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!