Kétszintes konvektoros családi ház kb 150 nm, fűtéskorszerűsítését tervezzük radiátorosra.Külföldön élünk, így nehezített az előzetes információszerzés. Egy ismerősöm szerint kb 7 millió forintba fog kerülni. Nagyságrendileg rendben van-e ez az ár?
Soha nem csináltam hasonlót se, csak tippelek:
radiátorok: 200ezer
Sima gázkazán: 200ezer
Műanyag cső: 50ezer
Ehhez jön, hogy lyukakat kell fúrni, meg rögzíteni, meg víz bekötés, régi elbontása.
Szerintem 800ezer felett pénzkidobás, de ha neked mondjuk 10milliós kazán kell, akkor olcsó is a 7 millió.
13 db radiátor kell
kazán kb 500 ezer
Engedélyeztetés, kémény kibélelése stb. ezekkel tisztában vagyok.
Ha jól számolom ezek kb 3 millióból kijönnének, tehát a csövezés és munkadíj a 4 millió ezzel a résszel nem vagyok tisztában. Azt mondják nagyon felmentek az anyagárak de ennyire?
Semmi értelme ennyiért kiépíteni egy, már most elavult rendszert.
Szereltess inverteres klímát H-tarifával.
Még drágább kategóriájú klímákkal is jóval olcsóbb lesz, kevesebbe fog kerülni a fűtés mintha gáz lenne, és így a hűtés is megoldott, azt nyilván a legdrágább gázkazán se fog tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!