Ez most Fi-relé vagy nem?
Egy régi házat alakított át a cég modern társasházzá. Tényleg mindent szétvertek, vezetékeket, csöveket újrarajták, padlófűtés került be, stb. Mintha új lenne az egész ház kb.
A villanyszerelésnek most lett vége és vitám támadt a szakival. Direkt kértem, hogy fi-relé kerüljön be. Állítása szerint amit beépített, az az. Legrand Rx3 van ráírva, de nincs rajta Teszt gomb aminek fi relénél lennie kéne! Még most lenne lehetőségem a kivitelezőnek szólni, hogy cseréljék.
Ez most az vagy nem?
Teszek be képet:
a képen nincs FI relé.
Egyébként adniuk kell egy érintésvédelmi jkv-t is. Abban fel kell tüntetni, hány mA-es a FI relé.
Köszönöm mindenkinek! A kapott információkkal felvértezve befenyítem kicsit a szakit és a kivitelezőt. Azonnali cserét kérek az egészre ahogy van, plusz átadás előtt független szakértőt fogok kérni aki felülvizsgál mindent, illetve minden papírt el fogok kérni, de azt az adásvételt bonyolító ügyvédem által.
A lakásban 3 fázis van, mindenhova fi relét akarok! Úgy a biztos. Tehát akkor 3x7 modulméretre, helyre lesz szükség a dobozban? Mert akkor mostani teljesen alkalmatlan, sőt vésni is kell a falat egy nagyobbnak mert nem fér be, de ehhez már abszolút nem értek.
Leszakad a pofám, hogy 2023-ban ezt meg merik játszani! Még jó, hogy kiszúrtam a tesztgomb hiányát.
Egy 3 fázisú fi 4 modul széles.
Azért nem olcsó, ha sokat berakatsz, de valóban jobb a több, mert nem lesz minden sötét.
Érdemes a konyhát, fürdőt külön védeni, ha lesz bojler, akkor az plussz még egy. Villanytűzhely külön szintén.
Ez úgy 3-5 fi relé plussz kismegszakítók. És 25-30,% modul maradjon tartalékba.
mindenképpen.
Létezik kombinált fi+kismegszakító egybe, ez drágább, de van méret megtakarítás. Ezen nemcsak a 30mA szerepel hanem, a kismegszakító C vagy B jelölés és 10 vagy 16A mellette.
Kerd meg a szakit, hogy kosson ra egy villanyizzot az egyik fazisra es a foldre.
Azzan nezzetek meg lekapcsol e valamelyik modul amit fi relenek titulalt.
Egyebkent ez egy jo teszt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!