Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ez most Fi-relé vagy nem?

Ez most Fi-relé vagy nem?

Figyelt kérdés

Egy régi házat alakított át a cég modern társasházzá. Tényleg mindent szétvertek, vezetékeket, csöveket újrarajták, padlófűtés került be, stb. Mintha új lenne az egész ház kb.

A villanyszerelésnek most lett vége és vitám támadt a szakival. Direkt kértem, hogy fi-relé kerüljön be. Állítása szerint amit beépített, az az. Legrand Rx3 van ráírva, de nincs rajta Teszt gomb aminek fi relénél lennie kéne! Még most lenne lehetőségem a kivitelezőnek szólni, hogy cseréljék.

Ez most az vagy nem?

Teszek be képet:

[link]

2023. jan. 23. 11:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

a képen nincs FI relé.

Egyébként adniuk kell egy érintésvédelmi jkv-t is. Abban fel kell tüntetni, hány mA-es a FI relé.

2023. jan. 23. 13:38
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! A kapott információkkal felvértezve befenyítem kicsit a szakit és a kivitelezőt. Azonnali cserét kérek az egészre ahogy van, plusz átadás előtt független szakértőt fogok kérni aki felülvizsgál mindent, illetve minden papírt el fogok kérni, de azt az adásvételt bonyolító ügyvédem által.

A lakásban 3 fázis van, mindenhova fi relét akarok! Úgy a biztos. Tehát akkor 3x7 modulméretre, helyre lesz szükség a dobozban? Mert akkor mostani teljesen alkalmatlan, sőt vésni is kell a falat egy nagyobbnak mert nem fér be, de ehhez már abszolút nem értek.

Leszakad a pofám, hogy 2023-ban ezt meg merik játszani! Még jó, hogy kiszúrtam a tesztgomb hiányát.

2023. jan. 23. 13:58
 13/20 anonim ***** válasza:
93%

Egy 3 fázisú fi 4 modul széles.

Azért nem olcsó, ha sokat berakatsz, de valóban jobb a több, mert nem lesz minden sötét.

Érdemes a konyhát, fürdőt külön védeni, ha lesz bojler, akkor az plussz még egy. Villanytűzhely külön szintén.

Ez úgy 3-5 fi relé plussz kismegszakítók. És 25-30,% modul maradjon tartalékba.

mindenképpen.

Létezik kombinált fi+kismegszakító egybe, ez drágább, de van méret megtakarítás. Ezen nemcsak a 30mA szerepel hanem, a kismegszakító C vagy B jelölés és 10 vagy 16A mellette.

2023. jan. 23. 14:08
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sincs ilyen FI relém, de jó lenne. Mennyiért teszik be?
2023. jan. 23. 14:20
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Kerd meg a szakit, hogy kosson ra egy villanyizzot az egyik fazisra es a foldre.

Azzan nezzetek meg lekapcsol e valamelyik modul amit fi relenek titulalt.

Egyebkent ez egy jo teszt is.

2023. jan. 23. 14:38
 16/20 anonim ***** válasza:
93%
Én is azt akartam irni mint 15-ös. (Azzal a külünbséggel, hogy saját magad végezd el ezt az ellenörzést.) Vegyél egy izzofoglalatot, köss bele két SZIGETELT hajlékony, legalább 1-es vezetéket. Becsavarsz egy izzot és valamelyik konnektor fázis - védöföld közé dugd be. Ha leveri valamelyik védö berendezést akkor azt nézd meg, hogy arra mi van irva?
2023. jan. 23. 15:51
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
A 10-es bizti mi a francra jó manapság ?
2023. jan. 23. 19:54
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
10-es? Mo djuk egy 2.5kW-os split klimara. Meg egy tonna dologra.
2023. jan. 23. 20:04
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
Aha..3db 1500W hősugárzó levágjamint a sz...rt.
2023. jan. 23. 20:11
 20/20 anonim ***** válasza:
73%
#19: az a 16-ost is levágja, szóval kár a hisztiért.
2023. jan. 23. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!