Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hány Fi relé kell egy 50nm-es...

Hány Fi relé kell egy 50nm-es lakásba?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvasom, hogy a fürdőszoba legyen Áramvédő kapcsolóval védve. Feltétlenül kell a fürdőszobának külön Áramvédő kapcsoló? Ez ugyanaz mint a Fi relé? Nálam az egész lakáson van egy közös Fi relé, ez így jó, vagy kell külön a fürdőszobára a közös Fi relén kívül?
2020. nov. 11. 15:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A biztonság kedvéért nálam van a fürdőszobában is egy Fi relé, de itt van egy masszázskád is beépítve.

Meg van egy kint a teraszon is amiről megy a medence keringtetés meg időnként a fűnyíró.

Vagyis összesen 3 db.

Nekem fontos a biztonság.

2020. nov. 11. 16:46
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem egészen arra godoltam, hogy nálad mennyi van, hanem hogy mi az előírás
2020. nov. 11. 16:48
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

1 az előírás, ami lehet 1 fázison és 3-on is.

Az ideális meg az, amikor minden fázis kap egyet, így nem megy el az egész házba az áram egyszerre

2020. nov. 11. 16:54
 4/12 anonim ***** válasza:
77%
1 elegendő.A villanyszerelő tudja milyet kell felrakni.
2020. nov. 11. 16:56
 5/12 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Ezzel a hozzáállással neked elég egy is.

2020. nov. 11. 17:01
 6/12 anonim ***** válasza:
Dugaljakat kell vele védeni. Ennyi.
2020. nov. 11. 17:19
 7/12 anonim ***** válasza:
Fürdőszobában,a lakás Fi reléjén kívül max a villanybojlernek kellhet külön. Mivel az általában külön vezérelméröröl, saját nullával van bekötve.
2020. nov. 11. 17:24
 8/12 A kérdező kommentje:
Ötös, nem értelek. Az egyes lakásokban kiépített rendszer még nem adja meg a választ a szabályra. Nem tudom ez miért minősíti a hozzáállásomat
2020. nov. 11. 18:49
 9/12 anonim ***** válasza:

Leírtam, hogy nálam -biztonsági okokból több is van, de azt írtad, hogy nem erre vagy kíváncsi.

Tehát az előírás az, hogy minden lakásban kell lennie 1 db-nak.

Ha nálad ez meg van, akkor minden rendben van.

Mivel én vill. ip technikusként láttam már karón varjút, ezért túlbiztosítottam a házamat azzal, hogy az előírtakon felül is szereltem be még kettőt a saját megnyugtatásomra.

2020. nov. 11. 20:14
 10/12 anonim ***** válasza:

Ami elromolhat az el is romlik, ezért nem árt a jó minőségű fi relé a fürdőszobában sem.

[link]

2020. nov. 11. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!