Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Megtudom csinálni egyedül...

Megtudom csinálni egyedül nőként vagy túlértékelem magam?

Figyelt kérdés
Vettem egy lelakott házat vidéken,sajnos nincs olyan férfi az életemben aki bármilyen újításban segíteni tudna.A burkolást és a hasonló feladatokat nem én fogom megcsinálni,de a bútorösszerakás,drótkerités építés,baromfi udvar építés,viacolorozás,betonozás stb kénytelen vagyok én csinálni. Igazából egy 50 kgos nő vagyok,de vannak hasonló paraméterekkel rendelkező férfiak,akik simán megcsinálják úgyhogy szerintem nekem is menni fog.
2022. nov. 12. 11:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a lényeg, hogy hány kg vagy, hanem hogy milyen az állóképességed és mennyire értesz ezekhez a dolgokhoz.

Lehet mondani, hogy nem nagy dolog pár négyzetmétert letérkövezni, de, hogy jó legyen, a szegély ott legyen ahol kell, oda lejtsen ahova kell, ne álljon meg rajta a víz, ne süllyedjen meg, stb stb. kell egy kis tudás hozzá

2022. nov. 12. 22:15
 12/18 anonim ***** válasza:
71%
A bútor összerakástól csak ne félj már. Vakon, nőként, imádom összeszerelni ha veszünk valami újat.
2022. nov. 12. 22:23
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Meg lehet oldani.

Molnárkocsi és taliga jól tud jönni.

Dolgok nagy része csak a felszereltségen és szaktudáson múlik.

2022. nov. 12. 23:22
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Kerítés betonozásához nem volt kedvünk mert vita van a szomszéddal hol is a határ és hegeszteni nem tudunk.

Vettünk egy fogantyús cölöpverőt, aztán csak rátzukoltuk a drótkerítést.

2022. nov. 12. 23:24
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy fontos szempontot hagytatok ki sokan.

Nem feltétlenül a nemed a lényeg, vagy az erőnléted. Van olyasmi, amit férfiként, jó erőnléttel is nehéz/lehetetlen megcsinálni, egyszerűen azért, mert egyedül nem megoldható, mert nem tudsz kétfelé szakadni, nincsen négy kezed. Ilyen lehet pl. a betonozás vagy a kerítés építés.

2022. nov. 14. 22:52
 16/18 anonim ***** válasza:
Tegyük fel, hogy kiolvasol pár ilyen témájú könyvet, megnézel rengeteg videót az efféle munkálatokról, gyakorolsz pár hónapot, hogy stabilan magadba olvaszd a tudást, ne csak elmélet, hanem gyakorlati alapon is, akkor is sok esetben kevés leszel egyedül. És ennek semmi köze ahhoz, hogy nő vagy e vagy sem. Mondjuk kerítés építésnél, ha a klasszikus betonrudas, betontalpas megoldással szeretnéd arra rátekerni a drótot, ahhoz MINIMUM két ember kell. Egyik, aki tartja a betonrudat, hogy egyenes maradjon, a másik, aki önti a talpához a betont. Ez csak egy példa volt, de a legtöbb ilyen jellegű munkához kell legalább 2-3 ember. Még a szakik is így csinálják. Itt nem az a szempont, hogy nő vagy e vagy sem. Ha mindenképp női kéz által szeretnéd felújítani a birtokot, akkor keress 1-2 vagány barátnőt.
2022. nov. 29. 19:12
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem a nőiességed lesz a probléma.

A szkatudás hiánya,amit youtube videoból nem lehet megtanulni.

Én a forrasztásnál buktamel. Megnéztem a videot úgy csináltam és nem működőtt!

A baromfi udvar az nem kihìvás,de a viacolorozás èlből off.

A csávok nem véletlenül csinálják milliokért.

A szigetelés is okozhat érdekes pillanatokat.

A betonozás az fizikailag nehéz a 40kilos zsák miatt.

Síkot húzni meg végképp,magától nem lesz az.

Mondjuk keritéshez önteni egy beton kockát az nem ügy.de kìhúzni egyedül nem fogod.

2022. nov. 29. 19:47
 18/18 anonim ***** válasza:

1. Munka: ellenségemnek

2. Munka: barátomnak

3. Munka: magamnak

Nagyon fontos, hogy tisztában legyen valaki a folyamatokkal, de önmagában kevés. Gyakorlás után lesz jó az ember.

2022. nov. 30. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!