Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hogyan kell falban lukat...

Hogyan kell falban lukat betömni, milyen anyagok kellenek hozzá a festésen kívül?

Figyelt kérdés

Furás közben az ajtó mellett megrepedt a fal és egy teniszlabda nagyságú golyó luk keletkezett és leomlott, egy üreg van a falban.

Teljesen iránytalan vagyok.

Miket kell vennem meg hogyan kell ezt helyreállítanom ahhoz hogy bebetonozzam vagy mi, hogy utána lefessem?

2022. nov. 4. 10:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
gipszet pl.
2022. nov. 4. 10:32
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi, viszont az üreg összeköttetésben van a kábellel, mert azért kellett lukat fúrni.

A kábelt nem szeretném begipszelni, mivel tudnám elválasztania kábelt azz üregtől?

2022. nov. 4. 10:35
 3/9 A kérdező kommentje:

Arra gondoltam hogy esetleg van valamilyen hab ami kitölti az egész üreget, majd ami kilóg a falból hab az lecsiszolom vagy levágom, és utána gipsz?

Az jó ötlet? Ha igen akkor milyen fajta hab tud ilyet csinálni?

2022. nov. 4. 10:39
 4/9 anonim ***** válasza:
96%

pur-habnak hívják, már lehet kapni kisebb dobozban is. Nem kell megijedni, tágulni fog a teljes kiszáradásig, akkor lehet fűrészelni, faragni tetszés szerint, majd mehet rá a glett, vagy gipsz..

Én azért tárgyalnék egy hús-vér szakemberrel, mert ez olyan, mint a jutubon megtanulni úszni.

2022. nov. 4. 10:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Tégla, XPS darab, gipsz, WC papír és tapétaragasztó 😂

Lehetőségek tárháza.

2022. nov. 4. 11:06
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Milyen kábel van a falban?
2022. nov. 4. 11:18
 7/9 A kérdező kommentje:

Beszéltem ismerőssel aki teljes házat újított fel.

Azt mondta modellgipsz, azt lehet utana festeni is.

Viszont mivel telefonon beszéltük át, ezért nem igazán értette a gondot, a lényeg az, hogy van egy üreg amit ketté akarok osztani.

Az első felét begipszelem, a másikat nem.

Van valamilyen felszínes tárgy amin nem megy át a modellgipsz és a másik üreg amin a kábel megy sértetlen marad azaz nem lesz gipszes, de az elválasztót majd a gipsz megkötése után el tudom távolítani?

2022. nov. 4. 11:45
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Fotó nélkül meglehetősen nehéz elképzelni a pontos állapotot. Mindenesetre a kábelra rá kell húzni egy nála nagyobb átmérőjű műanyag/gumi csövet. Ha az üreget még ezen túl is ketté akarod választani, akkor azt megteheted valami olyan anyaggal, ami nem nedvszívó (bár itt az "eltávolíthatóságot" nehéz értelmezni, hogy mi a szerepe). Az üregnek a begipszelendő részét meg be kell gipszelni. Ennek is megvan a maga technikája, mert a gipszbe lehet bányahomokot is keverni, akkor összetétele hasonlítani fog a vakolathoz és kevésbé merev lesz. Fontos viszont a gipsszel betöltés előtt az üreg belső felszínét kézi vizes spriccelővel alaposan benedvesíteni, hogy a száraz fal ne vonja el gyorsan a vizet a gipsztől, különben a gipsz nem fogja tökéletesen kitölteni hézagmentesen az üreget (szilárdulás közben a térfogata kb. 1%-ot növekszik).
2022. nov. 4. 12:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem egészen értem ezt a kábeles dolgot. Elektromos kábelről van szó, ami a falban fut? Akkor azt nyugodtan be lehet rendesen gipszelni, nem kell hozzáférhetőnek maradnia...
2022. nov. 4. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!