Lemez festéséhez milyen festőhengert vegyek?
Figyelt kérdés
Egybefüggő 2x2 méteres lemezeket akarok festeni hengerrel. Zománcfestékkel.
Pontosan milyen anyagú és szálú hengert kell vegyek, milyen vastagságúban? Hogyan kell festeni vele (először használok hengert)?
És utána hogyan tudom kitisztítani? Vagy ezt ki szokták dobni száradás után és mindig új hengert vesznek?
2022. aug. 13. 21:08
1/6 anonim válasza:
A festéken mindig rajta van, pontosan milyen henger kell. Az alapozót jobb ha ecsettel viszed fel.
2/6 anonim válasza:
Ha vizes bázisu a festék, akkor ki tudod mosni a hengert, de az már sosem lesz a régi.
A rétegek között pedig húzz rá egy nejlonzacskót, és szorosan csomagold be, csavard rá, akkor nem szárad bele addig.
Higitós festéknél nem jó a nejlonzacskó, mert feloldja a festék
3/6 A kérdező kommentje:
Nem lesz alapozás, meglévő lemezfelületet fogok átfesteni két rétegben (várhatóan). Nem víz alapú a festék.
2022. aug. 13. 21:37
4/6 A kérdező kommentje:
Megnéztem a festéket közben. Az van ráírva, hogy lakkhengerrel felvihető. De honnan tudom, hogy melyik henger alkalmas lakkozásra?
2022. aug. 13. 21:45
5/6 A kérdező kommentje:
És hogy pontosan milyen vastagságúnak kell lennie? Ezek mind nincsenek ráírva, csak annyi, hogy hengerrel is fel lehet vinni a felületre.
2022. aug. 13. 21:45
6/6 anonim válasza:
A lakkhenger az nem szőrös, hanem szivacs, minden festékboltban lehet venni.
Arra figyelj, hogy a mostani festéket zsírtalanitsd, utana csiszold fel, és portalanítsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!