Érdemes lehet a lépcsőházunk belső hőszigetelésének?
Sorházunk nincs kívülről szigetelve, mert nagyon drága lenne (a födém le van szigetelve),ezért gondoltam leszigeteltetem belülről a lépcsőházat, mert az a leghidegebb része a háznak és igen nagy is a felület.
Az egyik szobánk egyik fala belülről szigetelt (még az előző tulaj csinálta), semmi gond vele.
A Multipor belső szigetelőjét néztem ki. Lehet ennek így értelme?
“Az egyik szobánk egyik fala belülről szigetelt (még az előző tulaj csinálta), semmi gond vele.”
Nem vagyok benne biztos, hogy nincs alatta vastagon fekete penész, de ne legyen igazam!
Nem véletlenül kívülről szigetelnek.
Sokat segítene a lépcsőház falának a szigetelése. Ajánlom. Ez a szobád (mások szobája) felől már külső szigetelésnek számít, tehát OK.
Maga a lépcsőház nem fűthető (temperálható)?
Zárható a lépcsőház, vagy teljesen nyitott?
Nyilván mindkét esetben érezni fogtok javulást, de zárható lépcsőház esetén sokkal hasznosabb lenne a külső homlokzatra költeni a pénzt.
2-es válaszoló: Szerintem a lépcsőházi felhasználásra is alaklmas. Eső nem éri.
Ha a lépcsőház, amiről szó van két oldala helyiségekkel szomszédos, akkor (ugyebár) zárt lépcsőházról van szó, aminek egyik fala ablakos (megvilágítás végett) a vele szemben levő fal alighanem a folyosóban végződik, de ott is helyiségekkel határos, röviden: a lépcsőház - zárt.
Ezek alapján van értelme a lépcsőház belső fala szigetelésének, mert a fala másik oldalán szobák (vagy más helyiségek) vannak, amikhez viszonyítva ez külső burkolás lenne.
Hajtsátok végre, megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!