Társasházi gázvezeték-hálózat felújítás esetén kb mennyi ideig nincs gáz?
Tudom, hogy ez sok mindentől függ, de akiknek volt ilyen, nekik meddig tartott?
A kiírás szerint MAJD az MVM adja meg a szolgáltatás visszaállításának a napját, amiről majd kapunk tájékoztatást. Na most ez értelmezésem szerint több nap.
Nyilván megkérdezem majd a gázosokat, mikor jönnek, csak akkor már cseszhetem. Ugyebár főznék valamennyit előre, de hány napra? Tárolni sem tudok akármennyit. A fogyasztóm kicsi és hely is alig van benne. Ráadásul a pékárut magunknak sütjük, a kicsinek frisset szoktam főzni, a nagyobb gyerekem autista és vacsorára is csak a frisset eszi, a középső speciális diétán van. Nagyon sokat használom a tűzhelyet és szégyen vagy sem, nem engedhetjük meg magunknak, hogy napokig, hetekig ebédet és vacsorát rendeljek 4 emberre. Egy pizza is 2000 Ft felett van, és mi egy pizza egy kamasz fiúnak? A kicsinek csak megoldom bolti bébiétellel, csak ugye ott sem mindegy, hogy 500 Ft-ért veszek egy üveg tejbegrízt/1 szál répát meg egy krumplit vagy megfőzöm. A gluténmentes pékáruról ne is beszéljünk. Ezt a többletköltséget ki fogja nekem kifizetni?
Persze, vehetnék rezsót meg elektromos sütőt. De egyrészt nagy kiadás az is és utána szükségem sem lesz rá. Ráadásul valószínű, hogy a hálózat el sem bírná. A mikró és a kávéfőző együtt már sok. Legutóbb az elektromos grill miatt kellett olvadóbetétet cserélni. A hajszárító+ fürdőszobalámpa az egész házban leverte az áramot.
Állj be gázszerelőnek, és mutasd meg, hogy milyen az européer munkatempó!
Elhiheted, hogy nem direkt veled akarnak kicseszni.
Basszus, ezek szabvány panel lakások, milliméterre pontosan ugyanolyan csövek vannak minden lakásban. Egyenkockák. Aki egyben lemérte a csöveket, az a többi kétszáz méreteit is tudja. De továbbmegyek, nem vagyok szakember, de tuti kell hogy legyenek mindenféle alaprajzok, ahol ezek fel vannak tüntetve. Lehetne kapásból hozni a méretreszabott csöveket.
De nyilván sokáig tart, ha lemérik negyvenszer ugyanazt.
Nálunk már szeptember 30.-a óta nincsen.
Azóta anyámék főzögetnek rám, illetve rendelek SZÉP-kártyáról (nincs pénzem most sütőre), illetve 15-16 fok van a lakásban.
Szülőkhöz/rokonokhoz/barátokhoz most nem tudok menni, úgyhogy nemsokára elköltözöm dédszüleim régi házába, mert ott MÉG van gáz.
Baromi csalódott vagyok, mert milliókat öltem ebbe a lakásba, és az előző tél után most ismét ki kell költöznöm az újonnan felújított lakásomból télire...
F
A lakásomban gázóra cserekor rossz szerelésre hivatkozva kikötötték a tél kellős közepén a gázt.
-10 fok volt odakint.
Egy hónapba, és félmillió forintomba került a gázvezetékek cseréje, terveztetése, engedélyeztetése. És mindezt azért, hogy most ismét ne legyen gáz.
Mit nem értesz? Télen "csak" az én lakásomban kötötték ki, most az egész társasházban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!