Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Társasházi gázvezeték-hálózat...

Társasházi gázvezeték-hálózat felújítás esetén kb mennyi ideig nincs gáz?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez sok mindentől függ, de akiknek volt ilyen, nekik meddig tartott?

A kiírás szerint MAJD az MVM adja meg a szolgáltatás visszaállításának a napját, amiről majd kapunk tájékoztatást. Na most ez értelmezésem szerint több nap.

Nyilván megkérdezem majd a gázosokat, mikor jönnek, csak akkor már cseszhetem. Ugyebár főznék valamennyit előre, de hány napra? Tárolni sem tudok akármennyit. A fogyasztóm kicsi és hely is alig van benne. Ráadásul a pékárut magunknak sütjük, a kicsinek frisset szoktam főzni, a nagyobb gyerekem autista és vacsorára is csak a frisset eszi, a középső speciális diétán van. Nagyon sokat használom a tűzhelyet és szégyen vagy sem, nem engedhetjük meg magunknak, hogy napokig, hetekig ebédet és vacsorát rendeljek 4 emberre. Egy pizza is 2000 Ft felett van, és mi egy pizza egy kamasz fiúnak? A kicsinek csak megoldom bolti bébiétellel, csak ugye ott sem mindegy, hogy 500 Ft-ért veszek egy üveg tejbegrízt/1 szál répát meg egy krumplit vagy megfőzöm. A gluténmentes pékáruról ne is beszéljünk. Ezt a többletköltséget ki fogja nekem kifizetni?

Persze, vehetnék rezsót meg elektromos sütőt. De egyrészt nagy kiadás az is és utána szükségem sem lesz rá. Ráadásul valószínű, hogy a hálózat el sem bírná. A mikró és a kávéfőző együtt már sok. Legutóbb az elektromos grill miatt kellett olvadóbetétet cserélni. A hajszárító+ fürdőszobalámpa az egész házban leverte az áramot.

2022. okt. 3. 08:24
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:

"Aztán a csúcs az lenne, ha még számlát is küldenek majd a semmire (nem tudom általányt fizetünk-e, mert albérlet)"

Húha, ennek sürgősen nézzetek utána, mielőtt horrorisztikus számlákat lesztek kénytelenek fizetni. Gondolom, a szerződésben rögzítettétek, mit fizettek.

2022. okt. 3. 14:57
 22/43 anonim ***** válasza:

6: 30 évente kell megcsinálni, szóval mindenkoron tudni lehet, mikor van ekkora munka.

Jött egy 5-6 fős brigád, naponta 4-5 lakást csináltak meg, úgyhogy igen, egy nagyobb társasházban 3 hét.

2022. okt. 3. 20:16
 23/43 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Te milyen jogon akarod lemondani más lakásában a gázszolgáltatást?

Kicsit sokat gondolsz magadról.

2022. okt. 3. 20:42
 24/43 A kérdező kommentje:
Ez a naponta 4-5 lakást csináltak meg azt jelenti, hogy a lakásban fognak nekem téblábolni?
2022. okt. 3. 20:42
 25/43 A kérdező kommentje:
Akkor fizesse a tulaj. De olyanért nem fizetek, ami nem elérhető. És ami miatt át kell állnom elektromosra.
2022. okt. 3. 20:43
 26/43 anonim ***** válasza:
Akkor ezt a tulajjal kellene megbeszélned.
2022. okt. 3. 20:46
 27/43 anonim ***** válasza:

24: A lakásokban cserélik ki a fő gázvezetéket.

Kb. 20-30 perc.

2022. okt. 3. 20:51
 28/43 A kérdező kommentje:
20-30 perces munkából napi 4-5 lakásra futja? A kiírás szerint 8-17 között jönnek. Akkor a többi időt mivel töltik?
2022. okt. 3. 21:05
 29/43 anonim ***** válasza:
Beszélgetéssel és kártyázással.
2022. okt. 3. 21:17
 30/43 anonim ***** válasza:

Kérdező, értem, hogy frusztrált vagy, de akár albérlet, akár saját lakás, a karbantartást, javítást tűrnöd kell, akármennyire kényelmetlenséget is okoz.

Ha nem tetszik, mondd fel a szerződést és költözz el.

A munkaidejüket meg ne te akar beosztani.

2022. okt. 3. 21:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!