Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Az utólag felmerülő költségeke...

Az utólag felmerülő költségeket nekem kell fizetnem?

Figyelt kérdés
Épp házfelújítás zajlik, és a kőmüvessel előre megbeszéltünk mindent. Kiszámoltuk, hogy mennyi anyag kell, majd együtt megvettük, kifizettem mindent. Összesen 415ezret költöttem az anyagra, és a kőmüves azt mondta, hogy ebben benne van minden, már nem kell venni semmit. Elkezdett dolgozni, majd két nap múlva én kérdezem, hogy hogy halad a munka, és erre azt mondja, hogy minden rendben van, csak nem volt elég az anyag és még további 45 ezerért vásárolt. Hogyhogy vásárolt? Kinek a pénzén? Mert én egyszer már kifizettem 415 ezret, akkor mire kell további 45? Kitől kérdezte, hogy vehet-e anyagot? Mondom neki, hogy engem nem érdekel, hogy mit vett, mert nem fogom kifizetni, a végén majd annyival kevesebb lesz a bére. Erre felháborodtt, otthagyta a munkát, majd egy facebookos csoportban azt híreszteli rólam, hogy senki ne vállaljon nálam munkát, mert nem fiztem ki.

2022. szept. 27. 17:08
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Te nem érted meg, hogy egy felújítást nem lehet fillérre kiszámolni.

Igen, szólnia kellett volna vásárlás előtt.

Ha több anyagot vetetett volna veled az elején, akkor most az lenne a problémád, hogy miért maradt meg abból amit megvettél.

2022. szept. 27. 21:22
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
A kőműves hibázott, hogy nem értesített a plusz anyagköltségről és saját maga megvette. Viszont jöhetsz itt a saját döntés kérdéséről, de az az anyag (jó esetben...) a te fürdődhöz kell, tehát csak azt dönthetted volna el, hogy meg akarod csinálni a felújítást vagy sem. Miután kőművest hívtál, hogy elvégezze a melót, ezt a kérdést már a probléma megjelenése előtt eldöntötted. Szóval most nem értem mit rinyálsz.
2022. szept. 27. 21:24
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

"Mintha a főnököd elküldene a piacra 500 forinttal, hogy vegyél gombát. Te meg bevásrolsz 10ezerért szarvasgombát, majd azt mondod, hogy tessék fönök, csak ezt találtam, adj még 9500at!"

A valosagban tortent egy 10-11%-os keret tullepes, a te peldadban meg egy 1800%-os. Ja, pont ugyanaz a ketto.

2022. szept. 27. 21:26
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

“Józsi! Nagyon megkérem, hogy a jövőben, mielőtt költségbe veri magát, beszéljük meg, mert a legjobb jóindulat mellett is előfordulhat, hogy nem fogom tudni kifizetni, ha nem volt tervezve!”

Normális ember, szűk anyagiak mellett így beszélget erről!

2022. szept. 27. 21:29
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Bicskanyitogató a bunkó alpári stílusos te tipikusan az az ember vagy akinek a szája nagy a pénztárca kicsi...meg lehet más is ezért a nagy arc🤣🤣🤣teljes mértékben megértelek hogy szólni kellett volna neki de nem a Kiss Pista anyját vitte azon a pénzen wellnessbe ember a te szaros fürdőszobád csinálta .. hát barátom szedd elő a munkasgatyád aztán sírj trehany munkában amit te fogsz csinálni mert neked az életben nem menne el remélem senki dolgozni ..pfujj köpj fel állj alá...a kőművesnem sok munkát kívánok 🤗
2022. szept. 28. 01:40
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Te nagyon hülye!

Ha már példát hozol, akkor legyen jó!

Biztos sok embert rúgtak már ki amiatt, mert 500 forint helyett 550 forintért vásárolt gombát.

A példád szerint a kőművesnek 8 300 000 forintért kellett volna anyagot vennie.

Nagy szerencse, hogy nem te számoltál semmit!

A kőműves hónapokra van betáblázva, várhatsz te is ennyit a következőre, már ha találsz.

2022. szept. 28. 02:14
 27/30 A kérdező kommentje:
Na mindannyian szóljatok le a kőművessel együtt
2022. szept. 28. 05:46
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
+10-20% egy építkezésen teljesen normális. Olyan még soha nem volt, hogy koppra kiszámoljanak valamit. Neked is illett volna előre szólni, hogy annyit vegyen, hogy te többet nem fizetsz. Akkor jól betározott volna mindenből feleslegesen is. Te sem pattognál.
2022. szept. 28. 08:35
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Látszik nagyon nem vagy jártas ezekben a dolgokban csak a szád jár,ugyanis szinte naponta változik az alapanyagok ára itt is akár csak élelmiszerek vagy autóalkatrész esetében,az hogy mennyi anyag kell nagyban függ gondolom mekkora felület lesz a végén amit mondjuk egyenesbe kell hoznia , nyilvánvaló hogy lesz ahova több anyag kell mint máshová ,ha nincs rá keret spóroltál volna még egy évet ne a szakember hibaztassad , nyilván neki viszont szólni kellett volna ,ebben igazad van senki nem mondta hogy nincs ,de a stílusod lekicsinyitő megalázó egy kis jómodor nem ártana
2022. szept. 28. 09:33
 30/30 anonim ***** válasza:
38%
2 bolond találkozott, ennyi röviden a történet
2022. szept. 28. 10:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!