Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Az utólag felmerülő költségeke...

Az utólag felmerülő költségeket nekem kell fizetnem?

Figyelt kérdés
Épp házfelújítás zajlik, és a kőmüvessel előre megbeszéltünk mindent. Kiszámoltuk, hogy mennyi anyag kell, majd együtt megvettük, kifizettem mindent. Összesen 415ezret költöttem az anyagra, és a kőmüves azt mondta, hogy ebben benne van minden, már nem kell venni semmit. Elkezdett dolgozni, majd két nap múlva én kérdezem, hogy hogy halad a munka, és erre azt mondja, hogy minden rendben van, csak nem volt elég az anyag és még további 45 ezerért vásárolt. Hogyhogy vásárolt? Kinek a pénzén? Mert én egyszer már kifizettem 415 ezret, akkor mire kell további 45? Kitől kérdezte, hogy vehet-e anyagot? Mondom neki, hogy engem nem érdekel, hogy mit vett, mert nem fogom kifizetni, a végén majd annyival kevesebb lesz a bére. Erre felháborodtt, otthagyta a munkát, majd egy facebookos csoportban azt híreszteli rólam, hogy senki ne vállaljon nálam munkát, mert nem fiztem ki.

2022. szept. 27. 17:08
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%

Mindketten hibáztatok!

Neked, mielőtt letámadod, meg kellett volna hallgatnod, hogy mire kellett a plusz anyag!

Ő meg abban hibázott, hogy nem beszélte meg veled akkor, amikor a probléma felmerült. Akkor módodban lett volna megnézni és elfogadni, vagy elutasítani a helyzetet.

Megjegyzem, nálam még SOHA nem sikerült centire kiszámolni az anyagot, vagy kevés lett és kellett még hozzá, vagy maradt egy kupac sóder/homok, 1-2 zsák cement, ami szépen idővel bedöglött és csak a gond volt vele.

2022. szept. 27. 17:16
 2/30 anonim ***** válasza:
86%
Ostoba férgek egymás közt
2022. szept. 27. 17:20
 3/30 A kérdező kommentje:
De miért költi bárki is az én pénzem a jóváhagyásom nélkül? Tökéletesen megértem, hogy nem lehet grammra megbecsülni az anyamennyiséget, de akkor mondja meg az elején, hogy mire számíthatok. Azért döntöttem a felújítás mellett, mert előtte mérlegeltem, hogy mennyit tudok áldozni rá. Ha előre tudom, hogy mennyibe fog kerülni, akkor inkább el sem kezdem, hanem megvárom amíg meglesz rá a pénzem.
2022. szept. 27. 17:24
 4/30 anonim ***** válasza:
87%

"Kitől kérdezte, hogy vehet-e anyagot?"

Jobb lett volna, ha inkább nem tudja befejezni a munkát?

Egy felújításnál mindig lehet arra számítani, hogy kell még pluszban valami

2022. szept. 27. 17:25
 5/30 anonim ***** válasza:
95%

Ha még csak a kőműves dolgozik (dolgozott) nálad, akkor igencsak az elején tartasz, mégis láthatóan ki vagy idegileg, nyilván a szűkös anyagiak miatt.

Próbálj a kőműveseddel kibékülni, mert embert nem fogsz találni és így soha nem lesz befejezve a házad.

Függetlenül a történtektől, eleve számíts 15-20%-al mindenben többre, minimum!

2022. szept. 27. 17:27
 6/30 A kérdező kommentje:
Igen, jobb lett volna ha nem fejezi be!így most van egy használhatatlan fürdőszobám, amire elköltöttem 415 ezret.
2022. szept. 27. 17:28
 7/30 anonim ***** válasza:
95%

A probléma megoldva. Te nem fizetsz plusz összeget, ő meg nem fejezi be.

Valószínűleg nem viccből kellett plusz anyagot vennie.

2022. szept. 27. 17:35
 8/30 A kérdező kommentje:
Nem az a lényeg, hogy indokolt-e a plusz anyag, hanem hogy a jóváhagyásom nélkül vásárolt. Képzeld, hogy elviszed az autód olajcserére, majd kiszámláznak neked még 45ezret, mert ez-az el volt kopva. Ki kérte, hogy csinálják meg??
2022. szept. 27. 17:41
 9/30 anonim ***** válasza:
100%

3 eve kifestettem a konyhat meg a furdoszobat, majd most tavasszal tortent egy beazas. Pontosan olyan festeket vettem, mint 3 eve, ugyanakkora kiszerelesben es nem volt eleg. Barmilyen felujitasrol legyen szo, en mindig raszamolok 20-30%-ot a nem vart koltsegekre.

Nyilvan a munkas felhivhatott volna, hogy van egy kis gond, meg kene ezt meg azt venni. De most ezen felkapni a vizet, hogy 10%-al tullepte a keretet? Foleg ugy, hogy ma mar a kliens orul, ha tobb honapos varakozas utan talal egy szakembert.

En felhivnam, hogy "ne haragudjon, szar napom volt, de nem magan kellett volna kitoltenem. Visszajonne befejezni a munkat?"

2022. szept. 27. 17:44
 10/30 anonim ***** válasza:
94%

Nem ugyanaz. Ha kevés a vakolóanyag, akkor nem tudja befejezni az adott munkafázist.

A kopott alkatrészt viszont bármikor ki lehet cserélni.

2022. szept. 27. 17:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!