Az utólag felmerülő költségeket nekem kell fizetnem?
Figyelt kérdés
Épp házfelújítás zajlik, és a kőmüvessel előre megbeszéltünk mindent. Kiszámoltuk, hogy mennyi anyag kell, majd együtt megvettük, kifizettem mindent. Összesen 415ezret költöttem az anyagra, és a kőmüves azt mondta, hogy ebben benne van minden, már nem kell venni semmit. Elkezdett dolgozni, majd két nap múlva én kérdezem, hogy hogy halad a munka, és erre azt mondja, hogy minden rendben van, csak nem volt elég az anyag és még további 45 ezerért vásárolt. Hogyhogy vásárolt? Kinek a pénzén? Mert én egyszer már kifizettem 415 ezret, akkor mire kell további 45? Kitől kérdezte, hogy vehet-e anyagot? Mondom neki, hogy engem nem érdekel, hogy mit vett, mert nem fogom kifizetni, a végén majd annyival kevesebb lesz a bére. Erre felháborodtt, otthagyta a munkát, majd egy facebookos csoportban azt híreszteli rólam, hogy senki ne vállaljon nálam munkát, mert nem fiztem ki.
Egyrészt a kőműves kretén volt hogy megvette a dolgokat magának, nem is hallottam még ilyenről.
Másrészt felújítás büdzsét kicentizni...
Alapból sajnos sokan úgy kezdik hogy 20-30% kevesebb anyagköltséget becsülnek hogy őket válaszd, mert olcsóbbak
2022. szept. 27. 18:32
12/30 mindentudó99 válasza:
És most már elégedett vagy hogy otthagyott csapot papot?
2022. szept. 27. 20:18
13/30 A kérdező kommentje:
Igen, határozottan elégedettebb vagyok így, mintha jövőhéten újra ki akarna velem fizettetni valamit.
2022. szept. 27. 20:24
14/30 anonim válasza:
Szerződést írtatok? Készült árajánlat?
Ha volt írásban rögzített árajánlat, akkor az extra költségeket neki kell megfizetni.
2022. szept. 27. 20:29
15/30 anonim válasza:
Fura, de hát mindenki máskép boldog!
EGYÜTT számoltátok ki, együtt tévedtetek!
Ha kell az anyag, akkor kell, a másik sem fog csodát tenni, vagy finanszírozni a te felújításodat, amellett a tárgyalási stilusod elfogadhatatlan.
Valójában most mire vagy elégedett? Van egy romos fürdőd, te vagy szarban, … de legalább “jól megmondtad” és fürödhetsz lavórban. Te és nem a kőműves!
Félreértés ne essék, én megértem a gondodat, de azon sem csodálkozom, hogy a kőműves - aki valószínűleg ma már másutt dolgozik -otthagyott a fenébe.
2022. szept. 27. 20:39
16/30 A kérdező kommentje:
Nem együtt tévedtünk a számolásban, hanem egyedül ő! Laikusként honnan kellene tudnom, hogy miből mennyi kell? Ő a szakember, ezért fizetek. Azt mondta, hogy ennyi lesz az anyag + ennyi a munkadíj. Rábólintottam, kész. Ezután pedig önkényesen akarta költeni a pénzem.
2022. szept. 27. 20:43
17/30 anonim válasza:
“Kiszámoltuk, hogy mennyi anyag kell, majd együtt megvettük, …”
Na mindegy!
Javaslom, hogy tanulmányozz YouTube videókat és fejezd be a fürdőd, mert máskép az nem lesz befejezve, ilyen stílus ès elvárások mellett, mint ami neked van!
2022. szept. 27. 21:00
18/30 anonim válasza:
Totálisan felújíttattuk a házat. Mindig olyan szakemberekkel dolgoztatok, akikben megbízom, valaki ajánlotta, stb. Még a bútorlapokat ia az asztalos rendelte, mi csak kiválasztottuk. A csempéket, járólapokat megvettük, de a ragasztókat, egyéb kiegészítőket ők vették. Mindig hoztak elszámolást, én megbíztam bennük. Mindig azt mondtam, nekem az a fontos, hogy jó legyen. Anno pl egyik falról leverte a csempét, és a vakolat is jött. Mondta, mit csináljon, javítsa, vagy vakolja újra. Mondtam, vakolja újra, inkább fizetek többet, de minőségi munka legyen. Nem lehet pontos árat mondani, mert ma az építőanyagok ára naponta változik. Sose bántam meg, gyönyörű munkát végeztek. Egyszer néztem meg az árat, még kevesebb volt, mint a bolti ár, mert ők általában kaptak kedvezményt is.
2022. szept. 27. 21:04
19/30 anonim válasza:
17:
“…ilyen stílus ès elvárások mellett, ….”
Kihagytad, hogy még a pénze is kevés!😢
2022. szept. 27. 21:05
20/30 A kérdező kommentje:
Mintha a főnököd elküldene a piacra 500 forinttal, hogy vegyél gombát. Te meg bevásrolsz 10ezerért szarvasgombát, majd azt mondod, hogy tessék fönök, csak ezt találtam, adj még 9500at!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!