Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 20 millióért milyen házat...

20 millióért milyen házat vennétek?

Figyelt kérdés

Megyeszékhely 15 perc autóval minden esetben.

Adott egy nagy területű, de csak szerkezetkész ház. Mire leburkolom és legalább a földszintet megcsináltatom, bevezetem a gázt, rákell költenem vagy 15 milliót (víz, villany, csatorna be van vezetve). És akkor még ott a tetőtér.

Vagy találtam 1-2 ennél jóval kisebb házat, de készen vannak, viszonylag jó állapotban, jelenleg 5-6 milliónál többet nem kell rájuk költeni.

Viszont ugye kicsik. Meg kellene toldanom még legalább egy szobával.

Melyik az olcsóbb végső soron? Vagy kb mennyi lehet a különbség?

2022. júl. 30. 19:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Én a felújítást választanám, mert akkor olyan lesz amilyet akarok. A felújítottal meg az a baj nem biztos, hogy tetszik, plusz nem tudod mit hagytak ki a munkavégzések közben a spórolás miatt.

remélem anyudék házát kőzet gyapottal szigetelték, és nem eps-el!

2022. júl. 31. 15:00
 22/25 anonim ***** válasza:
Miért nem kérsz ajanlatot?? Mesterektől..
2022. júl. 31. 15:02
 23/25 anonim ***** válasza:

Na így azért megint más.

Két dolog:

Van hivatalos használatbavételi, vagy csak úgy benne laknak? Mert, ha nincs, akkor jönnek azok a dolgok, amiket előttem is írtak, hogy nem is biztos, hogy kapna további ráfordítás nélkül.

A másik pedig, hogy ha valakinek annyira elfogyott a pénze, hogy ilyen körülmények között él, ennyire nem tudta befejezni a házat, akkor mennyire feltételezhető, hogy ami megvan belőle, az is jó-e? Pl. ha egy egyszerű vevői látogatás alkalmával kiderül, hogy lejt a padló, akkor még mi lehet elcseszve? Vízszintes, függőleges, merőleges, párhuzamos? Vagy bármi elcseszés, amit többe kerül javítani, mint újjáépíteni?

2022. júl. 31. 15:09
 24/25 anonim ***** válasza:

Húú, nagyon egyetértek az előttem szólóval....

Elcseszett, összegányolt, ócsómegoldásokat drágább kijavítani, mint nulláról megépíteni.

2022. júl. 31. 15:52
 25/25 anonim ***** válasza:
Próbáljál meg bele kalkulálni egy napelem és napkollektor rendszert is, mert hosszú távon csak úgy éri meg.
2022. aug. 1. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!