Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 20 millióért milyen házat...

20 millióért milyen házat vennétek?

Figyelt kérdés

Megyeszékhely 15 perc autóval minden esetben.

Adott egy nagy területű, de csak szerkezetkész ház. Mire leburkolom és legalább a földszintet megcsináltatom, bevezetem a gázt, rákell költenem vagy 15 milliót (víz, villany, csatorna be van vezetve). És akkor még ott a tetőtér.

Vagy találtam 1-2 ennél jóval kisebb házat, de készen vannak, viszonylag jó állapotban, jelenleg 5-6 milliónál többet nem kell rájuk költeni.

Viszont ugye kicsik. Meg kellene toldanom még legalább egy szobával.

Melyik az olcsóbb végső soron? Vagy kb mennyi lehet a különbség?

2022. júl. 30. 19:38
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Kérdező, én a lokációtól és a kis ház állapotától tenném függővé a választást. Lehet, hogy egyszerűbb ma bővíteni egy meglévő lakóházat, mint szerkezetkészről lakhatóvá tenni valamit. Utána kell nézni-HÉSZ, jegyző, stb.

10-re: "Sok mindent már én is túlzásnak tartok, mivel most építkezek, de hát ez van.."

Ez az egész energetikai frinc-franc arra jó, hogy ellehetetlenítse a kalákás építkezést. Ha nem erre találták volna ki, akkor a csokot is csak és kizárólag ilyen szabványoknak megfelelő újépítésű házakra adták volna. De nem,mert nem ez volt a fontos és így a csirkeól is +10M lett 2015-től.

Még azt mondják, hogy a kádár kocka egy pazarló típus. Pedig egy kőműves inas is A-tól Z-ig felhúzta sördelíriumban. Két cserépkályhával meg egy sparhelttel elüzemelt a mínusz 10 fokos télben. Ha jól szigetelték az aljzatot, és körülragasztod hungarocellel, 10m3 fával kifűtöd a szezont. Ha gázt vezettél a kályhába, még olcsóbban kijöttél.

Két nagyszoba, vagy egy nagy, és két kicsi, konyha, fürdő, ebédlő. Nem kell több.A modern egyszintesek se tudnak sokkal többet, sőt, az amerikai konyha egy fszság. Ahogy a felső szint is. Vidéken, ahol a telek min. 500 négyszögöl, mi a francnak két szint? Ebben a nyüves melegben sokkal többet ér egy nyárikonyha, amit régen is hozzácsaptak a kockákhoz, sokszor ott lakott a megözvegyült mamika is. De nem, itt akkora jó világ van, hogy 600 euros keresetből olyat kell építeni, hogy visszatermelje az energiát.

2022. júl. 31. 08:54
 12/25 anonim ***** válasza:

11!

10 vagyok. 4 éve találtam ki az építkezést, ekkor 25 millióból elkészült volna a ház egyedi bútorokkal, árajánlat alapján. Most, hogy idén egyedülállóként belekezdtem ugyanaz 41-be áll meg, úgy hogy kulcsrakész, de nincsenek bútorok, csak a konyha szekrény. A telket szerencsére sok évvel korábban megvettem... ha ezt is most kellett volna nem építkeznék.

Csak a konyhaszekrény gépek nélkül többe kerül mint 4 éve a komplett házra az összes bútor. Székek és ülőgarnitúra az felár volt régen is.

A 5% áfát megtartják, de a csok ingyen pénzeiről nem volt szó tehát ezek idén kifutnak alternatíva nélkül. Ilyen árakon csak a gazdagok fognak tudni építkezni...

2022. júl. 31. 09:18
 13/25 A kérdező kommentje:

Úgy értettem, hogy szerkezetkész, hogy lakhatóvá van téve, de kb nulláról indítom, tatarozom az egészet. Az alsó szint “működőképes”. Villany, víz megy, laknak is benne.

Csak olyan állapotban van, hogy a beton padló pl nem is egy síkban van, nekem azt ki kell hozni egyesbe. Plusz a belső vakolás is elég szarul néz ki, újra kell vakolni, festeni. Aztán lecsempézni mindent, a villanyt átnézetni, korszerűsíteni talán.

Plusz kívülről le van fedve ideiglenesen a falazat (jó putrisan, de nem ez a lényeg) Azt nekem le kell szedni, szigetelni, vakolni.

Kb ennyi. Ez az a költség ami ahhoz kell, hogy pl egy gyereket belevigyek. Mert bár “lakható” az alja, gyereket én oda nem viszek, úgy néz ki.

2022. júl. 31. 09:21
 14/25 A kérdező kommentje:
Teljesen tanácstalan vagyok, nem lettem okosabb az árakat illetően. 😂
2022. júl. 31. 13:28
 15/25 anonim ***** válasza:

Hatcmertceleve nem vagy tisztaban a fogalmakkal. Így nem lehet javaslatokat v infót mondani.

A szerkezetkesz az építőipsrban egy egzakt fogalom.

Te meg tök mást mondasz rá...

2022. júl. 31. 14:30
 16/25 anonim ***** válasza:
2022. júl. 31. 14:33
 17/25 A kérdező kommentje:

Jó, szerintem már elmagyaráztam elég jól, milyen állapotban van. :)

Akkor így már lehet válaszolni rá. Persze aki tudja is és képben van a 2022-es árakkal.

Egy ház full tatarozása kívül belül, plusz tetőtér beépítése vagy,

egy kisebb ház bővítése szobával.

2022. júl. 31. 14:33
 18/25 anonim ***** válasza:
A szigetelés tatarozás 10e ft /m2. De ne az alapterületre szamold! Hanem a ház külső felületére.
2022. júl. 31. 14:37
 19/25 A kérdező kommentje:

Anyumék háza 20 m2-el nagyobb ennél (igaz, csak a ház alapterületét tudom), vályog falazatú, 1,5-2 millióból megcsinálták nekik a lehántást, plusz szigetelés, vakolás.

Nem tudom ez mennyire reális ár.

Mivel ez a ház téglából van, emeletes, de kisebb alapterületű, reális lehet, egy olyan 2,5-3 millió maximum a külső rendbetételére?

2022. júl. 31. 14:43
 20/25 anonim ***** válasza:

Mennyi a mérete, mennyi a magassága? Nembigaz, h nem tudod kiszamolni....

Ha 10x10 m és két szint, az 10x kb 6 x4 ... 240 nm felület. 3 mio meglesz minimum.

2022. júl. 31. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!