Ha 16 millióért eladom a lakásomat, amit 5 éve vettem és veszek belőle egy 13 milliós házat, tehát kisebb értékben veszek másikat, akkor kell-e adóznom utána, vagy ilyen esetben is csak illetéket fizetek a 13 millió után?
Nem kell illetéket fizetni.
Adózni is csak a különbség után kell, de csak akkor ha nem tellt még el öt év az előző lakás vétele óta.
A vásárlás éve nem számít bele, utána 5 év január 1. után nem kell fizetni.
Neked kb a különbség 15százaléka után kell adózni.
Évente csökken, hogy mennyi SZJA-t kell fizetni a különbseg után, de még ebből is lejön amit tudsz igazolni, hogy ráköltöttél.
Illetéket is csak a különbség után kéne fizetni, de mivel az neked negatív, nem kell.
Ha 2017 a vételi év, akkor a nyereség 15%-a az adó, ha 2016-ban vetted, akkor nincs adó.
Ha 3 éven belül olcsóbban megveszed a másik ingatlant, mint az egyiket eladtad, akkor illeték sincs.
És azt nem értem, mért nem ügyvédet kérdezel, ha 4-5 éve vettél ingatlant, akkor van is ügyvéded már, és máris aktuális felkérni a következő tranzakcióhoz... Vagy nem voltál vele elégedett? Mert akkor valaki mást ugyanígy kell kerítened és az első beszélgetésbe nyugodtan beleteheted ezeket és a további kérdéseket is!
* JAV.
Ha 2017 a vételi év, akkor a nyereség 30%-ának 15%-a az adó.
Valamiért kifelejtettem belőle.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!