Miből gondolják az ingatlanosok meg az eladók, hogy azok a lakások, amik 2-3 éve még 6,5 illetve 7 millió között mozogtak árban, most el fognak kelni 9-10 millióért? Meddig tarthat még ez a nagy áremelkedés?
Az ingatlanok árát, és árának változását csak a helye határozza meg.
Bp-en az olcsó lakások ára meredeken megy fölfelé, mert már szinte csak itt lehet megélni Mo-n, így idejön mindenki vidékről. Persze nem 20-30-40M-val a zsebben, ezért az olcsó lakásokat keresi mindenki, fel is verték az árakat.
Hát pedig ez van. Az árakat a piac határozza meg.
Vettem lakást 3 éve 6.75-ért, 1.5 éve (majdnem ugyanolyat) 8.2-ért, most 10.5 a legolcsóbb hasonló kínálat, az átlagár 13 (35nm-es tégla garzonok).
Panel garzont láttam kb 5-öt 3 éve 6.8-6.9-7.2-ért, 1 éve vehettem volna egy 8.5-ért kínáltat 7.5-ért, helyette most februárban egy 8.3-asat vettünk. Legolcsóbb kínálat ár most erre a típusra 10.2 így 4 hónap elteltével.
Volt olyan lakás amit a hirdetés első napján néztünk, de már az előttünk megnéző mondta, hogy megveszi az irányáron alku nélkül. Mi még rá is kínáltunk 250 ezret, de ő azt is felüllicitálta.
Most a sokszor évek óta álló ingatlanokat is elviszik, gyakran alku nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!