Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mitől old le időszakosan a Fi...

Mitől old le időszakosan a Fi relé?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Újonnan szerelt hálózat új szondaval fi relével stb.

Schneider Fi relé, kismegszakitók.

30mA 40A (1 fázis)

Vmi időszakosan veri a Fi relét.

"Hálózatba" kapcsolás után eltelt 6-7 óra és utánna periódikusan 3-5 percenként oldott le a fi relé.

A fűtetlen garázsban van egy hűtőláda, az okozhat ilyen problémát?

Mivel mélyen fekszik a település ezért szennyvíz szivattyú van (nincs benne fi relé ellenőriztem, nem a 2 fi relé "veszik" össze)

Viszont manuálisan elindítottam és fent maradt minden.

Mégis csak a hűtőláda lenne a meghült garázsban? De miért csak 3-5 percenként ?

Költözzek be estére nullákat kikötni vagy mi?

Amikor kiértem 3p és pukk a Fi relé, aztán rá 2x 10p-re.

Kezdő villanyszerelő vagyok hibaelhárítás téren kevés tapasztalattal.

2022. márc. 14. 00:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Bocs, a nulla kikötés természetesen jó, mivel kezdő szaki.
2022. márc. 14. 14:44
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

A testzarlatos szennyvíz szivattyú okozta a problémát!

Újra mértem mindent. Elkezdtem hibát feltárni végül a szivattyúig jutottam.

2022. márc. 14. 16:04
 13/18 A kérdező kommentje:

Mivel a szennyvíz szivattyú jelenleg az udvari áramkörön van (lámpák, kint a fagyasztó, dugalj, szivattyú stb) kissé nehezebb volt a szűrés.

Kapott egy 2. fi relet egyébként az udvar a mai napon. De végeredményben a szivattyú okozta a zavart...

Ki cserélték azóta nincs gond.

2022. márc. 14. 16:08
 14/18 anonim ***** válasza:
Zavar nem volt nálad, pont, hogy jól működött az aminek jól kellett, ha valami nem oké. Ott rontják el mndig, hogy a FI relékkel nincs szakaszokra bontva a ház, így ha valami beszarik mehet a fejvakarás. Minimum ugye az amit te is csináltál végül, hogy az udvar-garázs külön relé a ház meg egy másik relé.
2022. márc. 16. 11:46
 15/18 A kérdező kommentje:

Persze tiszta sor!

Csak igazából életveszélyes volt a hálózat, mindenből próbáltam a legjobb minőségűt venni, de mindenki tud pikk pakk 400-500 ezret zsebbol kirántani. Idővel természetesen jobban szakaszolva lesz (ígyis lett kialakítva)csak most ennyire futtotta az ügyfélnek. Még pl. A vízcső eph is hátra van, dehát kellene kb 50m mkh, ami megint nem 2ft. 😅😅

2022. ápr. 1. 06:48
 16/18 anonim ***** válasza:
68%
Pont most vasárnap lesz lehetősége az ügyfélnek az MKH-kábelek és minden építőanyag árképzéspolitikáján változtatni. Meg neked is.
2022. ápr. 1. 11:09
 17/18 A kérdező kommentje:
Én megpth
2022. ápr. 4. 16:56
 18/18 A kérdező kommentje:
Én megpróbáltam**
2022. ápr. 4. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!