Egy új kondenzációs kazánnak mennyivel jobb a hatásfoka a régi kazánokkal szemben?
Figyelt kérdés
Jelenleg egy Saunier Duval SD 30 KLO-as kazánom van és ezt szeretném lecserélni egy modernem kondenzációs kazánra. Az a kérdés, hogy az általam kinézett Ariston Clas X 24 CF Combi kazán mennyivel jobb? Azt tudom, hogy ez kombi kazán és így nem kell hozzá bojler, de ezen kívül megéri-e lecserélnem egy ilyen kazánra. A ház 120nm és radiátorral van megoldva a fűtés, a ház szigetelve van.2022. márc. 8. 21:01
1/10 A kérdező kommentje:
Vagy jobban járnék, ha vennék használtan egy kombicirkót? Ez azért jobb megoldás, mert olcsóbb és kiváltaná a villanybojlert.
2022. márc. 8. 21:02
2/10 anonim válasza:
Milyenek a radiátoraid? Hány fokon mennek, amikor normális meleg van a házban? Mert ha 60-80, akkor teljesen felesleges a kondenzációs kazán, vagy nagyobb méretű radiátorokra is cserélni kell.
3/10 anonim válasza:
Én biztos megtartanám addig a régit,ameddig müködő képes.
A V.bojlert se dobnám ki,mert ez víztakarékosabb,és nem kell állitgani zuhanyzásnál.Kényelmesebb a gáznál.
4/10 A kérdező kommentje:
Kazánon olyan 80% körülire van állítva az FV hőmérséklet szabályozó.
2022. márc. 8. 21:47
5/10 anonim válasza:
Nem tudom ez a hőfok mennyit jelent,de ezeket a kazánokat sem érdemes 65 foknál magasabbra állitani. A kondenzációst mg max 58 ra állitják.
Akkor most azon gondolkodjál el,jól vannak e méretezve a radiátorjaid .
6/10 mindentudó99 válasza:
6-7-8 száz ezres költségre számíts a cserénél. Ezt mérlegeld . Max ilyen 55 fokos vízzel gazdaságos. Tehát lehet hogy radiátorok is kellenek nagyobbak. Ez plusz költség. Ha eleve mind régi öntvény akkor azokat lapradiátorra kell cserélni. Pénz pénz pénz
7/10 A kérdező kommentje:
Valószínűleg alul vannak méretezve a radiátorok.
2022. márc. 9. 19:51
8/10 anonim válasza:
Ezt nevezed te régi kazánnak?
Kb. soha nem hozná be a csere az árát.
9/10 A kérdező kommentje:
Szerintem se. De az a baj, ha pl tönkremegy a mostani, mit tudok csinálni? Nem cserélhetem már csak új kondenzációsra ami egy vagyon.
2022. márc. 13. 22:42
10/10 anonim válasza:
Igen, de ezt felesleges lecserélni. Mehet még 10 évig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!