Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Régi gázkazánról kondenzációs...

Régi gázkazánról kondenzációs gázkazánra történő cserénél mennyivel csökken a gázszámla?

Figyelt kérdés

Aki cserélt, neki mennyivel csökkent (mennyiről mennyire) a havi gázszámlája?

Illetve milyen régi volt a régi gázkazán?

Nekünk van egy 30 éves kazánunk, ezt tervezzük nyáron lecseréltetni.

2022. febr. 15. 19:59
A kérdező szavazást indított:
Nem változott
Csökkent 0% és 10% között
Csökkent 11% és 20% között
Csökkent 21% és 30% között
Csökkent 31% és 40% között
41%-nál nagyobb mértékben csökkent
Egyéb, kifejtem kommentben
10 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%

Ha tudsz olyan vízzel fűteni, és lesz a visszatérő vized olyan, hogy a kazán kondenzálni tud,vagyis tud optimálisan müködni a fűtőtestekkel, akkor lesz megtakarítás.

Ha nem, akkor nem lesz kevesebb a számlád, kommersz kazánként működik.

Ezt ugye méretezik, hogy jól működjön.

2022. febr. 15. 20:59
 2/14 anonim ***** válasza:
94%
Ha normálisan megcsinálja/beállítja a szerelő, akkor -30% könnyedén összejön. Tavasszal és ősszel sokkal kevesebb gáz fogy a kondenzációssal.
2022. febr. 16. 10:10
 3/14 anonim ***** válasza:
29%

Nem lehet kizárólag a fogyasztást venni alapul, mivel az új kazánnak megvételi, beépítési, üzemeltetési és karbantartási költségei is lesznek amiket mindig "elfelejtenek" hozzáadni a fűtés éves költségéhez.

Arról az apróságról már nem is beszélve, hogy a régi kazánod 30 éves üzemelésének a töredékénél már cserélni kell ezeket a modern agyonelektronizált, kötelező éves karbantartást igénylő kazánokat.

(Az éves kötelező karbantartás alkalmanként 30-40ezer Ft + 10ezer Ft kiszállási díj. Ennyiből szerintem most is kifűtesz vagy 2 hónapot a 30 éves elavult kazánoddal is.)

De te döntesz.

[link]

2022. febr. 21. 13:10
 4/14 anonim ***** válasza:
62%

Előszőr is minden gázkazánnak kötelező lenne az éves felülvizsgálat, ez Győr környékén 12-15000 Ft/év kiszálással együtt. Tehát ez a költség adott, így ezt felesleges hozzá számolni.

Ha 52°C alatt van a kazánba a visszatérő hőmérséklet, akkor a kazán kondenzációs üzembe működik. Így a valós szezonális hatásfoka típus függvényében 92-94%! Nincs 100% felett!

A régi szabályozatlan fix teljesítményű gázkazánok 60% körüli hatásfokkal működtek.

Tehát elvileg 32-34%-al is csökkenhet az éves gázfelhasználás ugyanazon körülmények között.

A régi öntöttvas radiátorok kifejezetten kedvezőek a kondenzációs kazánoknak, mivel így még alacsonyabb hőmérséklettel tudnak üzemelni.

2022. febr. 22. 12:52
 5/14 anonim ***** válasza:

4+

Sokat javít a ház hőmérséklet szabályzásán a ha radiátorokra termofejeket raksz, így nem kering feleslegesen a víz a radiátorokban. Továbbá az 1 termosztásos szabályzás hátránya hogy mire a szabályozott helyég eléri a kívánt hőfokot a többi valószínűleg túlfűti.

Szóval kondenzációs gázkazán + termofejekkel érhető el az évi 30-40% os megtakarítás

2022. febr. 22. 12:59
 6/14 anonim ***** válasza:
53%

Nálam is kb. 30 éves Fég fali kazán van, ami sohasem romlik el.

Ha mégis, akkor a gyerek zsebpénzéből meg lehet javítani.

A szomszédom kb. 18 éve építkezett ide mellénk, és idén "ünnepelt" a 3. új gázkazánját.

Elvileg mindegyik jóval korszerűbb volt mint az enyém és kevesebbet is fogyasztottak, mégis én fűtöttem olcsóbban, hiszen nem kellett 5-6 évente új kazán vásárolnom +gázművektől engedély, + terveztetés, + kéménybélelés, + kéményseprő engedély, + munkadíjak stb...

Mondtam a szomszédnak, hogy elkezdhet gyűjteni a 4.-re, hogy ne legyen hirtelen kiadás, ha az is majd pont télen majd ledöglik, mint a többi.

Szerencsére a Fég megbízhatóan túléli az összes modern szutykot.

Többszörösen is!

2022. febr. 22. 17:06
 7/14 anonim ***** válasza:
2022. febr. 22. 17:06
 8/14 anonim ***** válasza:
48%

kb 10 éve akartam cserélni kombikazánra az akkor 20 éves C40-et és kidobni a tárolós bojlert. A kazánguru barátom lehülyézett hogy ha semmi baja akkor csak szopórollerre tudom cserélni arra meg mégse kellene. Hallgattam rá. Most 30 éves és köszöni jól van még mindíg.

-Amennyiért nektek megnézik mi baja a "csodakazánnak" annyiból én csinálok 1 generált az öreg vason. kb 2 éve 10 ezerért vettem egy alig használt leszerelt és kidobásra ítélt ugyanolyant ha esetleg kiégne a kazántest.

2022. febr. 22. 17:30
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
A gázszerelőmet kérdeztem kazán-ügyben. Tapasztalata szerint az ARISTON alkatrész ellátottsága katasztrofális, az újabb típusok minősége alulról kukkolja a gagyi kínait. Jelenleg a holland RADIANT és a német BOSCH az, amelyik elfogadható minőségű.
2022. febr. 22. 17:47
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
A Boschal sok a probléma az utóbbi 2-3 évben. Immergas és Saunier Duval még nem volt problémám, csak ezeket rakom mindenhova.
2022. febr. 22. 18:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!