Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Szerintetek hívjak statikust?H...

Szerintetek hívjak statikust?Hogy működik a dolog egy ilyen esetben,egy ház összeomlásra mennyi az esély,mik a közvetlen előjelek,betud következni villámcsapás szerűen?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy két szintes 85nm-es házat,elég magas,van vagy 10 méter a ház,ami egyébként viszonylag fiatal(durván 30 éve lett kész) viszont egyenletlen a parketta és néhány fal lent és fent és lejt is a ház balról jobbra,kívűlről nem látszik,egy nagyobb repedés van,de nem annyira vészes,kőműves látta,az aztmondta hogy szerinte nem veszélyes,alá kell alapozni..Bent a festés előtt volt egy-két valamivel mélyebb repedés de azt a festő hálózással megoldotta és azóta nincs gond,viszont mostanában elkezdtem tartani attól hogy a fejemre omlik,ezek a remélhetőleg téveszmék kezdtek gyötörtni,ami arra sarkallt hogy lehet hívni kéne egy statikust...Szerintetek?

Megmondom őszintén a vételkor nekem nagyon fel sem tűnt..

2022. márc. 4. 22:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a fényképed rossz, de úgy tűnik, mintha 1 méteren 3 centit lejtene.
2022. márc. 6. 11:51
 12/16 A kérdező kommentje:
Most mértem meg és tényleg annyi megközelítőleg,de ez mit jelent?Akkor ezzel nem lehet semmit csinálni?Nem lehet korrigálni?
2022. márc. 6. 11:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Ha jól sejtem ez koszorú, s nem áthidaló.

Nem létezik, hogy ez valaha is vízszintes volt.

Be voltak rúgva, s rosszul zsaluzták ki.

Több fotó esetleg?

2022. márc. 6. 12:02
 14/16 A kérdező kommentje:
Csinálnék még,csak az az érdekes, hogy főleg a padló lejtésén lehet érzékelni,meg esetleg a karnisoknál lehet látni minimálisan,azt fotó szerintem nem adná vissza,amikor árulták a házat és fent volt a neten a sok fotón ott sem volt érzékelhető.De ez az érdekes,hogy csak a bejárati ajtónál,illetve balra a nagyszobánál,és felette lévő emeleti szobánál lehet érezni a süllyedést,a teljesen az ellenkező irányba lévő konyha,illetve a fenti és lenti fürdőszobák (amik a konyhával egy területen vannak)teljesen egyenesek,ezért olyan az érzés mintha a házban balra süllyedne...Csak azt nem értem ha ez ennyire komoly,akkor miért csak vakolatot érintő repedések vannak belül...Amúgy te szakmabeli vagy vagy ha szabad kérdeznem?
2022. márc. 6. 12:14
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szakmabeli.

Továbbra is fenntartom a 13. hozzászólásban írt válaszomat.

2022. márc. 6. 12:40
 16/16 A kérdező kommentje:
És ez konkrétan mit jelent?Mi a különbség a kettő között mit jelent ez gyakorlatban?
2022. márc. 6. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!