Bontás nélküli felújításhoz kaphatnék tippeket?
Egy legatyásodott lakást szeretnénk rendbehozni és utána bérbeadni. 30 éve nem volt hozzányúlva.. retrocsempe, linóleum stb.
Tippeket szeretnék anyagokra, eljárásokra, amivel költséghatékony módon élhetőbbé tudnám tenni a lakást.
Pl láttam, hogy van csempe festés, de annyak a végeredménye annyira nem tetszik.
Csempére esetleg fel lehettenni valami egyéb vízálló dekorlapokat.
linóleumra esetleg tehetek valami olcsóbb vinil padlót? ha felszedem akkor meg kell küzdenem az aljzattkiegyenlítéssel.
Nyílászárók problémásak még, lepattogzott sok helyen a zománc.. azzal se tudom mit kéne kezdeni.. lekaparni nagyon nagy melónak tűnik, de teljes cserét most nem akarnék..
Nem nagyon fogod tudni megúszni kisebb bontás nélkül....
Ócska linóleumra rátenni bármit - kb. borítékolt kudarc.
Szakemberre (legalább részben) nincs pénzed? A nyílászárók festése nem fog menni csiszolás, kaparás nélkül. Mert utána két hét alatt ledobja az új festéket.
Mostanában sokat csalódtam a szakemberekben (másik lakásban pl laminált padlót részben ők részben én tettem le, és amit én csináltam szerintem jobb lett).De egyébként ha fel kell szedni a pvc-t felszedem, csak gondoltam nem biztos, hogy szükséges.
Más: most néztem pl egy videót, hogy kádat újított fel valaki akril festék spray-el. Egész jó eredményt kapott egy napos melóval (csiszolással maszkolással), de azt nem tudom mennyire tartós.
Miért kudarc linóleumra tenni bármit is? MÉg jó is a szigetelése. Ha nem jövöget fel sehol, csak okádék, akkor lehet rá lamináltat tenni. mondjuk pont a pvc felszedése nem nagy munka, ha mákod van ragasztóstól feljön, és akár újabb tekercs modernebbet le tudsz fektetni.
Az albérlőnek az lesz a fontos, hogy tiszta legyen, érdemes mindent fehérre festeni, ajtókat ablakkereteket, mindent.
Csempéből nézz utána a HARZO-nak, ha jó állapotú, nem pereg, akkor azzal fel tudod dobni.
Kilincsek, fogantyúk, küszöbök cseréje olcsó, és meglepődnél, mennyit számít.
Az ablakokat gyönyören fel lehet újítani, hőlégfúvóval kell leszedni a régi festéket, átcsiszolod, gletteled, és fested. Macrea, és időigényes, de pénzben nem sok. Egy-két tömítőszalag is elfér rajta.
én festettem amúgy csempét obis csempefestékkel, hát, jójó, de nem az igazi.
#7 szivesen. mi is benne vagyunk, alapvetően műszakilag jó állapotú, de lelakott lakást vettünk. olcsón újítottuk fel, még a konyhaszekrényt is csak átfestettem vízbázisú zománccal, új munkapulttal. 40ezerből lett vadi újnak tűnő konyhám a milliós ikeás helyett.
Fürdőben a csaptelepek cseréje is nagyon sokat dob, új zuhanyfüggöny, ilyesmi. Persze sok kicsi sokra megy, de még mindig olcsóbb, mint egy teljes felújítás.
1-2 falra valami szép mintájú tapéta, vagy merész szín.
Ha valahol van rendes parketta, fel tudod csiszolni (lehet bérelni, nem atomfizika, 1-2 napra), majd lakkozni.
Ha hagysz bene bútort, akkor át lehet fóliázni, meglepően jól bírják. EZ nyilván mind optikai tuning, de nagyon jót tesz a lakásnak.
Szia! Szerintem -ha itt nem egy top kategóriás lakásról beszélünk- a retro csempe teljesen vállalható, ha szép tiszta. Ha a fugák koszosak Domestos- gőztisztitó kombó sokat segít. A kád legyen szép fehér, szerintem az akril festés teljesen jó.
A wc ha nem brutál vízköves, akkor szintén megúszható egy új ülőkével.
Ha van parketta, fel lehet csiszolni, van sokféle lakk, nem kell a hagyományos csillogós.
Festés is rengeteget dob rajta. Sima fehér szerintem teljesen jó és az a legolcsóbb.
Konyhában a munkalap cseréje is sokat dobhat.
Ja, folytathatnám, nézz utána a pvc falpanelnek is, csak a fantáziád szab neki határt, konyhában a régi csempét fel tudja dobni, wc-t is.
Ja, meg új wc-tető, esetleg új wc-tartály is szinte filléres, és sokat dob :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!